Lagkage med jordbær og mælkechokolade

En ægte sommerlagkage med jordbærmousse, chokolademousse og et lille overraskende lag af rabarberkompot.

10-12 personer

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Lagkagebunde
3 æg, stuetempererede
115 g Dansukker Sukker
115 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver

Rabarberkompot
70 g rabarber 
30 g Dansukker Sukker 

Mælkechokolademousse
125 g god mælkechokolade
1/2 blad husblas
1 nip salt
2,5 dl piskefløde

Jordbærmousse
225 g jordbær, friske eller frosne
80 g Dansukker Sukker 
1/2 stang vanilje
1/2 øko citron, saft og skal af
1 blad husblas
2 dl piskefløde

Chokoladeglasur
100 g Dansukker Flormelis
10 g kakao 

Pynt
Jordbær 
Usaltede pistacier 
Stedmoderblomster 
Flag 

Instruktioner

Lagkagebunde
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af og dæk den til med husholdningsfilm, hvis lagkagen ikke skal samles med det samme. Ellers kan den skæres ud i tre bunde med en savtakket kniv med det samme. 

Rabarberkompot
Skær rabarber i tynde skiver og kom i en gryde sammen med sukker. Lad det simre under omrøring i 5-10 minutter og køl derefter af. 

Mælkechokolademousse
Finthak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den finthakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt et nip salt. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 1,5 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokolademoussen. Lad den sætte sig i et kvarters tid på køl inden den fordeles på lagkagebunden.

Samling 1/2
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første lagkagebund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Fordel rabarberkompot på bunden. Fordel derefter mælkechokolademoussen. Kom den i køleskabet, mens jordbærmoussen laves.

Jordbærmousse
Kom jordbær, sukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad jordbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange.

Samling 2/2
Kom den anden bund oven på mælkechokolademoussen. Kom jordbærrene fra sigten oven på lagkagebunden og fordel jordbærmousse ovenpå. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Glasur
Rør flormelis, kakao og lidt vand sammen til glasur i en skål. 

Pyntning og servering
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Pynt med glasur og friske jordbær, finthakkede usaltede pistacier og stedmoderblomster. Lagkagen kan nu serveres, men kan også pyntes nogle timer inden servering og opbevares på køl.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.