Den herlige
jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Jordbærkage

Jordbærlemonade

Nem jordbærkage

Jordbærcheesecake med rabarberkompot

Jordbærsaft med basilikum

Jordbærtærte

Jordbærgelato

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Limetærte med jordbær

Frysning af bær

Drys dine bær til frysning med sukker, eller læg dem i sukkerlage. 
Husk, at sukkerlagen skal være kold, inden du hælder den over bærrene. 
Bær uden sukker har en holdbarhed i fryseren på 3-4 måneder, mens bær med sukker kan holde sig i mindst 1 år.

Jordbærtærte med passionscurd

Læskende jordbærshrub

Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær

Jordbærsyltetøj med citron og mynte

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

Syltetøj af vandmelon og jordbær

Tip!

Lidt lavendelblomster i jordbærsyltetøjet er alletiders. Det bliver også rigtig dejligt, hvis man blander 50-100 g revet mørk chokolade i syltetøjet.

Jordbærtærte

Frisk sommerbowle med jordbærsirup

Jordbærmarmelade med balsamicoeddike & sort peber

Cheesecake med rabarber og jordbær

Jordbærtequila

Sommerlagkage

Vi har svarene på spørgsmålene om friske bær kager

Frosne bær holder sig bedst i op til 12 måneder ved -18 °C. Herefter kan smag og konsistens forringes, men de er som regel stadig sikre at spise.

En klassisk bradepandekage kan typisk skæres ud til 20–25 personer – afhængigt af hvor store stykkerne laves.

Ja, det kan du sagtens. Mandelbunde holder sig fint, hvis de opbevares tildækket ved stuetemperatur. Det bevarer både saftighed og smag.

Ja, men vent med at lægge jordbærrene på til lige før servering. Bag bunden og lav cremen dagen før – så holder tærten sig frisk og sprød.

Ja, men de egner sig bedst til kogt fyld som kompot. Frosne jordbær bliver bløde og våde ved optøning og er derfor ikke ideelle som topping.

Ja, flormelis kan bruges, men almindeligt sukker giver bedre struktur. Brug flormelis, hvis du ønsker en finere og hurtigere opløselig marengs.

Ja, friske bær kan fryses. Skyl og tør dem først, og frys dem gerne enkeltvis – så undgår du, at de klumper sammen

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?