Den herlige
jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Jordbærkage

Jordbærlemonade

Nem jordbærkage

Jordbærcheesecake med rabarberkompot

Jordbærsaft med basilikum

Jordbærtærte

Jordbærgelato

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Limetærte med jordbær

Frysning af bær

Drys dine bær til frysning med sukker, eller læg dem i sukkerlage. 
Husk, at sukkerlagen skal være kold, inden du hælder den over bærrene. 
Bær uden sukker har en holdbarhed i fryseren på 3-4 måneder, mens bær med sukker kan holde sig i mindst 1 år.

Jordbærtærte med passionscurd

Læskende jordbærshrub

Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær

Jordbærsyltetøj med citron og mynte

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

Syltetøj af vandmelon og jordbær

Tip!

Lidt lavendelblomster i jordbærsyltetøjet er alletiders. Det bliver også rigtig dejligt, hvis man blander 50-100 g revet mørk chokolade i syltetøjet.

Jordbærtærte

Frisk sommerbowle med jordbærsirup

Jordbærmarmelade med balsamicoeddike & sort peber

Cheesecake med rabarber og jordbær

Jordbærtequila

Sommerlagkage

Vi har svarene på spørgsmålene om friske bær kager

Frosne bær holder sig bedst i op til 12 måneder ved -18 °C. Herefter kan smag og konsistens forringes, men de er som regel stadig sikre at spise.

En klassisk bradepandekage kan typisk skæres ud til 20–25 personer – afhængigt af hvor store stykkerne laves.

Ja, det kan du sagtens. Mandelbunde holder sig fint, hvis de opbevares tildækket ved stuetemperatur. Det bevarer både saftighed og smag.

Ja, men vent med at lægge jordbærrene på til lige før servering. Bag bunden og lav cremen dagen før – så holder tærten sig frisk og sprød.

Ja, men de egner sig bedst til kogt fyld som kompot. Frosne jordbær bliver bløde og våde ved optøning og er derfor ikke ideelle som topping.

Ja, flormelis kan bruges, men almindeligt sukker giver bedre struktur. Brug flormelis, hvis du ønsker en finere og hurtigere opløselig marengs.

Ja, friske bær kan fryses. Skyl og tør dem først, og frys dem gerne enkeltvis – så undgår du, at de klumper sammen

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.