Den herlige
jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.
Frysning af bær
Drys dine bær til frysning med sukker, eller læg dem i sukkerlage.
Husk, at sukkerlagen skal være kold, inden du hælder den over bærrene.
Bær uden sukker har en holdbarhed i fryseren på 3-4 måneder, mens bær med sukker kan holde sig i mindst 1 år.
Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær
Tip!
Lidt lavendelblomster i jordbærsyltetøjet er alletiders. Det bliver også rigtig dejligt, hvis man blander 50-100 g revet mørk chokolade i syltetøjet.
Vi har svarene på spørgsmålene om friske bær kager
Frosne bær holder sig bedst i op til 12 måneder ved -18 °C. Herefter kan smag og konsistens forringes, men de er som regel stadig sikre at spise.
En klassisk bradepandekage kan typisk skæres ud til 20–25 personer – afhængigt af hvor store stykkerne laves.
Ja, det kan du sagtens. Mandelbunde holder sig fint, hvis de opbevares tildækket ved stuetemperatur. Det bevarer både saftighed og smag.
Ja, men vent med at lægge jordbærrene på til lige før servering. Bag bunden og lav cremen dagen før – så holder tærten sig frisk og sprød.
Ja, men de egner sig bedst til kogt fyld som kompot. Frosne jordbær bliver bløde og våde ved optøning og er derfor ikke ideelle som topping.
Ja, flormelis kan bruges, men almindeligt sukker giver bedre struktur. Brug flormelis, hvis du ønsker en finere og hurtigere opløselig marengs.
Ja, friske bær kan fryses. Skyl og tør dem først, og frys dem gerne enkeltvis – så undgår du, at de klumper sammen
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?