Skønne
æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Æblemos

Karamelsnitter med æblemarmelade

Æbledrik

Æblegrød

Æblekompot med crumble

Æblesaft

Æblegelé med calvados

Æbletærte med marcipan

Æble-blommemarmelade

Æblemuffins med knas

Æblemarmelade med karamelsmag

Æblelommer med vaniljefyld

Vidste du det om æbler

Æbler (Malus domestica) er udbredt i hele verden og har været kendt meget længe. Et 2500 år gammelt forkullet æble blev fundet i forbindelse med udgravninger i Alvastra. Nogle af de mest almindelige sorter er Aroma, Cox Orange og Ingrid Marie. Æbler nydes friske eller som mos, most, juice og i et utal af desserter.

Æble-Cheesecake

Æblemos med timian

Æblefirkanter med marcipan

Æblemarmelade med ingefær

Nem æblekage

Æbletacos

Lækker og nem æblekage

Nem æblekage

Bagte halve æbler med havrecrunch

Vi har svarene på spørgsmålene om æbler

Lav æblemos, kompot, marmelade, chutney, tærter, kager eller tørrede æbleskiver – perfekt til både hverdag og hygge.

Opbevar æbler køligt og mørkt, gerne i en plastpose med lufthuller i køleskabet – så holder de sig sprøde længere.

Æblekompot er lækkert til pandekager, yoghurt, grød, is eller som fyld i bagværk og desserter.

Ja, æblekompot fryser fint. Opbevar den i tætsluttende beholdere og tø op i køleskab.

Ja, æbler kan fryses – gerne i både eller skiver, rå eller letkogte, afhængigt af hvad de skal bruges til.

Frosne æbler er perfekte til grød, mos, smoothies, bagværk eller tærter – de mister lidt bid, men smagen består.

Frosne æbler holder sig bedst i 8–12 måneder – pak dem lufttæt og opbevar ved -18 °C for optimal kvalitet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.