Ingredienser
2 kg syrlige æbler
4 citroner
1 liter vand
3 tsk. citronsyre
6 dl Dansukker Sukker pr. liter færdig saft
Instruktioner
Skyl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Læg æblestykkerne i en gryde, og hæld vandet over. Lad dem simre under låg i 20 minutter. Hæld æblemassen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Pres saften af citronerne, og bland den i æblesaften. Mål saften, og hæld den tilbage i den nu rengjorte gryde. Lad det koge op. Tilsæt sukker, 6 dl pr. liter færdig saft, og citronsyre, og kog op igen. Skum af. Hæld saften på varme, rengjorte flasker. Lukkes tæt. Opbevares koldt. Har du ikke plads til at opbevare saften i køleskabet, tilsættes konserveringsmiddel. Æblerne kan også koges i en saftkoger.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.