Æbletacos

Lav dine egne æbletacos, en hurtig og nem dessert. Fantastisk gode desserttacos med æblemarmelade og vaniljemascarpone.

8 portioner

40 minutter + syltetøjet

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

Æblesyltetøj
3 æbler, ca. 300 g
4 spsk. citronsaft
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl Dansukker Syltesukker

Tacoskaller
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 tsk. stødt kanel
1 pakke tortillabrød, 8 stk.
50 g smør

Friskostcreme
150 g mascarpone
3/4 dl Dansukker ØKO Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Instruktioner

Kog syltetøjet dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog syltetøjet i 10 minutter. Kom syltetøjet på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Lav tacoskallerne lidt tid før servering. Stik 3 cirkler ud af hvert tortillabrød. Bland sukker og kanel på en tallerken. Steg et stykke tortillabrød ad gangen i rigeligt smør på en stegepande, indtil det er gyldenbrunt.

Tag brødet af stegepanden, og vend det straks i kanelsukkeret. Buk brødet, så det bliver bådformet, og læg noget imellem, f.eks. en muffinform, der står på hovedet.

Bland mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk fløden i en anden skål og vend den i blandingen. Tag en tacoskal, læg en skefuld friskostcreme i bunden, og læg derefter en klat æblesyltetøj ovenpå.

Tip: Tacoskallen kan også grilles. Dyp tacoskallerne i smeltet smør, når du har grillet dem, og dyp dem derefter i kanelsukkeret.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.