Æbletacos

Lav dine egne æbletacos, en hurtig og nem dessert. Fantastisk gode desserttacos med æblemarmelade og vaniljemascarpone.

8 portioner

40 minutter + syltetøjet

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Æblesyltetøj
3 æbler, ca. 300 g
4 spsk. citronsaft
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl Dansukker Syltesukker

Tacoskaller
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 tsk. stødt kanel
1 pakke tortillabrød, 8 stk.
50 g smør

Friskostcreme
150 g mascarpone
3/4 dl Dansukker ØKO Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Instruktioner

Kog syltetøjet dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog syltetøjet i 10 minutter. Kom syltetøjet på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Lav tacoskallerne lidt tid før servering. Stik 3 cirkler ud af hvert tortillabrød. Bland sukker og kanel på en tallerken. Steg et stykke tortillabrød ad gangen i rigeligt smør på en stegepande, indtil det er gyldenbrunt.

Tag brødet af stegepanden, og vend det straks i kanelsukkeret. Buk brødet, så det bliver bådformet, og læg noget imellem, f.eks. en muffinform, der står på hovedet.

Bland mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk fløden i en anden skål og vend den i blandingen. Tag en tacoskal, læg en skefuld friskostcreme i bunden, og læg derefter en klat æblesyltetøj ovenpå.

Tip: Tacoskallen kan også grilles. Dyp tacoskallerne i smeltet smør, når du har grillet dem, og dyp dem derefter i kanelsukkeret.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.