Æbletacos - Opskrifter

Æbletacos

8 portioner 40 minutter + syltetøjet
Lav dine egne æbletacos, en hurtig og nem dessert. Fantastisk gode desserttacos med æblemarmelade og vaniljemascarpone.
Æbletacos
Bedømmelse: (4vurderinger)

Ingredienser

    Æblesyltetøj

    • 3 æbler, ca. 300 g
    • 4 spsk. citronsaft
    • Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Tacoskaller

    • 1 dl Dansukker ØKO Sukker
    • 2 tsk. stødt kanel
    • 1 pakke tortillabrød, 8 stk.
    • 50 g smør

    Friskostcreme

    • 150 g mascarpone
    • 3/4 dl Dansukker ØKO Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 dl piskefløde

    Kog syltetøjet dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog syltetøjet i 10 minutter. Kom syltetøjet på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

    Lav tacoskallerne lidt tid før servering. Stik 3 cirkler ud af hvert tortillabrød. Bland sukker og kanel på en tallerken. Steg et stykke tortillabrød ad gangen i rigeligt smør på en stegepande, indtil det er gyldenbrunt.

    Tag brødet af stegepanden, og vend det straks i kanelsukkeret. Buk brødet, så det bliver bådformet, og læg noget imellem, f.eks. en muffinform, der står på hovedet.

    Bland mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk fløden i en anden skål og vend den i blandingen. Tag en tacoskal, læg en skefuld friskostcreme i bunden, og læg derefter en klat æblesyltetøj ovenpå.

    Tip: Tacoskallen kan også grilles. Dyp tacoskallerne i smeltet smør, når du har grillet dem, og dyp dem derefter i kanelsukkeret.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;