Æbletacos

Lav dine egne æbletacos, en hurtig og nem dessert. Fantastisk gode desserttacos med æblemarmelade og vaniljemascarpone.

8 portioner

PT40M

40 minutter + syltetøjet

Vurdering (9 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Æblesyltetøj
3 æbler, ca. 300 g
4 spsk. citronsaft
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl Dansukker Syltesukker

Tacoskaller
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 tsk. stødt kanel
1 pakke tortillabrød, 8 stk.
50 g smør

Friskostcreme
150 g mascarpone
3/4 dl Dansukker ØKO Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Instruktioner

Kog syltetøjet dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog syltetøjet i 10 minutter. Kom syltetøjet på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Lav tacoskallerne lidt tid før servering. Stik 3 cirkler ud af hvert tortillabrød. Bland sukker og kanel på en tallerken. Steg et stykke tortillabrød ad gangen i rigeligt smør på en stegepande, indtil det er gyldenbrunt.

Tag brødet af stegepanden, og vend det straks i kanelsukkeret. Buk brødet, så det bliver bådformet, og læg noget imellem, f.eks. en muffinform, der står på hovedet.

Bland mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk fløden i en anden skål og vend den i blandingen. Tag en tacoskal, læg en skefuld friskostcreme i bunden, og læg derefter en klat æblesyltetøj ovenpå.

Tip: Tacoskallen kan også grilles. Dyp tacoskallerne i smeltet smør, når du har grillet dem, og dyp dem derefter i kanelsukkeret.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.