Æbletacos

Lav dine egne æbletacos, en hurtig og nem dessert. Fantastisk gode desserttacos med æblemarmelade og vaniljemascarpone.

8 portioner

40 minutter + syltetøjet

Vurdering (4 st)

Ingredienser

Æblesyltetøj
3 æbler, ca. 300 g
4 spsk. citronsaft
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl Dansukker Syltesukker

Tacoskaller
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 tsk. stødt kanel
1 pakke tortillabrød, 8 stk.
50 g smør

Friskostcreme
150 g mascarpone
3/4 dl Dansukker ØKO Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Instruktioner

Kog syltetøjet dagen i forvejen. Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og syltesukker. Kog syltetøjet i 10 minutter. Kom syltetøjet på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Lav tacoskallerne lidt tid før servering. Stik 3 cirkler ud af hvert tortillabrød. Bland sukker og kanel på en tallerken. Steg et stykke tortillabrød ad gangen i rigeligt smør på en stegepande, indtil det er gyldenbrunt.

Tag brødet af stegepanden, og vend det straks i kanelsukkeret. Buk brødet, så det bliver bådformet, og læg noget imellem, f.eks. en muffinform, der står på hovedet.

Bland mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk fløden i en anden skål og vend den i blandingen. Tag en tacoskal, læg en skefuld friskostcreme i bunden, og læg derefter en klat æblesyltetøj ovenpå.

Tip: Tacoskallen kan også grilles. Dyp tacoskallerne i smeltet smør, når du har grillet dem, og dyp dem derefter i kanelsukkeret.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.