Solbær og ribs

Varier dine opskrifter med ribs og solbær, og vælg mellem solbær, ribs og hvide ribs. Solbær og ribs er syrlige og gode til saft, syltetøj, geléer, desserter og forskelligt bagværk. Vælg den sort, du bedst kan lide, eller bland dem efter din egen smag.

Ribssyltetøj

Solbærsyltetøj

Ribssaft med vanille

Solbærsaft med citron

Islagkage med solbær og caramel

Smuldretærte med ribs

Bærmuffins

Krydret solbær- eller ribsgelé

Solbær pannacotta

Vidste du det om solbær og ribs

Solbær (Ribes nigrum). Meget pektinrigt havebær, som også vokser vildt. Anvendes til saft, syltetøj og gelé. Solbær har et højt pektinindhold, især hvis de ikke er helt modne. Det kan give problemer ved saftkogning, hvor saften ofte bliver til gelé i flasken.

Ribs (Ribes rubrum). Anvendes på samme måde som solbær.

Lilla lagkage - med solbær og luftig flødeostecreme

Ribssyltetøj

Blommemarmelade med solbær eller ribs

Solbæris

Cheesecake-is med solbær

Mormor Ruths ribskompot

Romtopfsyltetøj

Cumberland

Ribs- og solbærsyltetøj med gulerødder

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.