Solbær og ribs

Varier dine opskrifter med ribs og solbær, og vælg mellem solbær, ribs og hvide ribs. Solbær og ribs er syrlige og gode til saft, syltetøj, geléer, desserter og forskelligt bagværk. Vælg den sort, du bedst kan lide, eller bland dem efter din egen smag.

Ribssyltetøj

Solbærsyltetøj

Ribssaft med vanille

Solbærbladesaft

Kardemomme-mudderkage med solbærfrosting

Sablé Breton med solbærfyld

Solbærsaft med citron

Islagkage med solbær og caramel

Smuldretærte med ribs

Bærmuffins

Krydret solbær- eller ribsgelé

Solbær pannacotta

Vidste du det om solbær og ribs

Solbær (Ribes nigrum). Meget pektinrigt havebær, som også vokser vildt. Anvendes til saft, syltetøj og gelé. Solbær har et højt pektinindhold, især hvis de ikke er helt modne. Det kan give problemer ved saftkogning, hvor saften ofte bliver til gelé i flasken.

Ribs (Ribes rubrum). Anvendes på samme måde som solbær.

Lilla lagkage - med solbær og luftig flødeostecreme

Ribssyltetøj

Blommemarmelade med solbær eller ribs

Solbæris

Cheesecake-is med solbær

Mormor Ruths ribskompot

Romtopfsyltetøj

Cumberland

Ribs- og solbærsyltetøj med gulerødder

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.