Ingredienser
500 g solbær eller ribs (røde eller hvide)
1 1/2 dl vand
1 kanelstang
3 kryddernelliker
1 lille stykke frisk ingefær (på størrelse med en sukkerknald)
1 stjerneanis
2 tsk. hvidvinseddike
1 dl Dansukker Sukker pr. deciliter færdig saft
Instruktioner
Skyl bærrene, inden de lægges i en gryde sammen med vand og krydderier. Lad det simre under låg i 15 minutter. Hæld bærmassen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Mål saften, og hæld den tilbage i den nu rengjorte gryde. Tilsæt hvidvinseddike og sukker, en deciliter pr. deciliter færdig saft, og lad det koge i 20 minutter. Skum af. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares koldt.
Variation af solbær- eller ribsgelé
Erstat krydderierne i opskriften ovenfor med 2-3 spsk. cognac.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.