Lilla lagkage - med solbær og luftig flødeostecreme

Smuk lagkage med skøn smag. Brug din solbær både i lagkagebunden og i fyldet, det giver den skønneste sommersmag.

8 personer

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Lagkagebunde med solbær
150 g solbær, friske eller frosne
2 spsk vand
40 g smør, smeltet
200 g æg
200 g Dansukker Bagesukker
½ vaniljestang
135 g mel
1,5 tsk bagepulver

Solbærsyltetøj
250 g solbær, frosne eller friske
100 g vand
½ tom vaniljestang (fra lagkagebundene)
175 g Dansukker Syltesukker 

Luftig flødeostecreme
300 g flødeost
100 g Dansukker Flormelis 
½ økologisk citron, skal heraf
2 spsk citronsaft (30 g)
150 g græsk yoghurt, 10%
200 g piskefløde
½ vaniljestang, korn heraf

Desuden
solbærblade og spiselige blomster

Udstyr: Kagering Ø 16 cm.

Instruktioner

Lagkagebunde med solbær
Giv solbær og vand et opkog, blend bærrene til fin puré. Vej 110 g af til lagkagebundene og lad solbærpuréen køle ned. 

Smelt imens smørret og lad det køle ned til stuetemperatur. 

Pisk æg, sukker og vaniljekorn til meget lys og luftig æggesnaps. Tilsæt solbærpuréen.

Si mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen ad to omgange. Vend til sidst det smeltede smør i dejen, og undgå at slå for meget luft ud af dejen undervejs.

Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i en firkant på ca. 40 x 40 cm (du skal kunne udstikke 4 bunde Ø 16 cm heraf), og bag den i ca. 12-15 minutter, indtil den er let gylden og springer tilbage, når du trykker den forsigtigt ned. 

Drys Bagesukker på et stykke bagepapir og læg den friskbagte lagkagebund på bagepapiret med bunden opad. Pil det oprindelige bagepapir af og udstik (eller skær) 4 runde lagkagebunde på Ø 16 cm. Lad bundene køle eller pak dem lufttæt ind, mens de er lune, og opbevar dem ved stuetemperatur i op til 2 dage.

Solbærsyltetøj
Bring solbær, vand og vaniljestang langsomt til kogepunktet i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt Dansukker Syltesukker. Lad det smelte i bærrene i et par minutter, bring så syltetøjet i kog og lad det simre forsigtigt i 3-4 minutter. Tag syltetøjet af varmen, fisk vaniljestangen op og lad det køle ned. Du skal bruge ca. 300 g færdig solbærsyltetøj til kagen. 

Luftig flødeostecreme
Pisk flødeost, vaniljekorn, flormelis, citronskal og -saft sammen. Tilsæt yoghurt og pisk cremen homogen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i flødeostecremen ad to omgange. Brug cremen straks eller opbevar den lufttæt på køl i op til 1 døgn. 

Samling
Placer den nederste lagkagebund på et serveringsfad, fordel ¼ af solbærsyltetøjet på bunden og derefter ¼ af den luftige flødeostecreme. Læg en ny lagkagebund på toppen og gentag med resten af lagene. Pynt kagen med solbærblade og spiselige blomster og servér.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.