Ingredienser
Lagkagebunde med solbær
150 g solbær, friske eller frosne
2 spsk vand
40 g smør, smeltet
200 g æg
200 g Dansukker Bagesukker
½ vaniljestang
135 g mel
1,5 tsk bagepulver
Solbærsyltetøj
250 g solbær, frosne eller friske
100 g vand
½ tom vaniljestang (fra lagkagebundene)
175 g Dansukker Syltesukker
Luftig flødeostecreme
300 g flødeost
100 g Dansukker Flormelis
½ økologisk citron, skal heraf
2 spsk citronsaft (30 g)
150 g græsk yoghurt, 10%
200 g piskefløde
½ vaniljestang, korn heraf
Desuden
solbærblade og spiselige blomster
Udstyr: Kagering Ø 16 cm.
Instruktioner
Lagkagebunde med solbær
Giv solbær og vand et opkog, blend bærrene til fin puré. Vej 110 g af til lagkagebundene og lad solbærpuréen køle ned.
Bemærk: Du laver lidt mere puré, end du skal bruge, for at sikre, at der er nok efter blendning og evt. tab undervejs.
Smelt imens smørret og lad det køle ned til stuetemperatur.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til meget lys og luftig æggesnaps. Tilsæt solbærpuréen.
Si mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen ad to omgange. Vend til sidst det smeltede smør i dejen, og undgå at slå for meget luft ud af dejen undervejs.
Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i en firkant på ca. 40 x 40 cm (du skal kunne udstikke 4 bunde Ø 16 cm heraf), og bag den ved 180 °C (alm. varme) i ca. 12-15 minutter, indtil den er let gylden og springer tilbage, når du trykker den forsigtigt ned.
Drys Bagesukker på et stykke bagepapir og læg den friskbagte lagkagebund på bagepapiret med bunden opad. Pil det oprindelige bagepapir af og udstik (eller skær) 4 runde lagkagebunde på Ø 16 cm. Lad bundene køle.
Skal bundene ikke bruges på dagen skal de pakkes lufttæt ind, mens de er lune, og opbevar dem ved stuetemperatur i op til 2 dage.
Solbærsyltetøj
Bring solbær, vand og vaniljestang langsomt til kogepunktet i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt Dansukker Syltesukker. Lad det smelte i bærrene i et par minutter, bring så syltetøjet i kog og lad det simre forsigtigt i 3-4 minutter. Tag syltetøjet af varmen, fisk vaniljestangen op og lad det køle ned. Du skal bruge ca. 300 g færdig solbærsyltetøj til kagen.
Luftig flødeostecreme
Pisk flødeost, vaniljekorn, flormelis, citronskal og -saft sammen. Tilsæt yoghurt og pisk cremen homogen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i flødeostecremen ad to omgange. Brug cremen straks eller opbevar den lufttæt på køl i op til 1 døgn.
Samling
Placer den nederste lagkagebund på et serveringsfad, fordel ¼ af solbærsyltetøjet på bunden og derefter ¼ af den luftige flødeostecreme. Læg en ny lagkagebund på toppen og gentag med resten af lagene. Pynt kagen med solbærblade og spiselige blomster og servér.
Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.