Lilla lagkage - med solbær og luftig flødeostecreme

Smuk lagkage med skøn smag. Brug din solbær både i lagkagebunden og i fyldet, det giver den skønneste sommersmag.

8 personer

Vurdering (41 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Lagkagebunde med solbær
150 g solbær, friske eller frosne
2 spsk vand
40 g smør, smeltet
200 g æg
200 g Dansukker Bagesukker
½ vaniljestang
135 g mel
1,5 tsk bagepulver

Solbærsyltetøj
250 g solbær, frosne eller friske
100 g vand
½ tom vaniljestang (fra lagkagebundene)
175 g Dansukker Syltesukker 

Luftig flødeostecreme
300 g flødeost
100 g Dansukker Flormelis 
½ økologisk citron, skal heraf
2 spsk citronsaft (30 g)
150 g græsk yoghurt, 10%
200 g piskefløde
½ vaniljestang, korn heraf

Desuden
solbærblade og spiselige blomster

Udstyr: Kagering Ø 16 cm.

Instruktioner

Lagkagebunde med solbær
Giv solbær og vand et opkog, blend bærrene til fin puré. Vej 110 g af til lagkagebundene og lad solbærpuréen køle ned. 

Smelt imens smørret og lad det køle ned til stuetemperatur. 

Pisk æg, sukker og vaniljekorn til meget lys og luftig æggesnaps. Tilsæt solbærpuréen.

Si mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen ad to omgange. Vend til sidst det smeltede smør i dejen, og undgå at slå for meget luft ud af dejen undervejs.

Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i en firkant på ca. 40 x 40 cm (du skal kunne udstikke 4 bunde Ø 16 cm heraf), og bag den i ca. 12-15 minutter, indtil den er let gylden og springer tilbage, når du trykker den forsigtigt ned. 

Drys Bagesukker på et stykke bagepapir og læg den friskbagte lagkagebund på bagepapiret med bunden opad. Pil det oprindelige bagepapir af og udstik (eller skær) 4 runde lagkagebunde på Ø 16 cm. Lad bundene køle eller pak dem lufttæt ind, mens de er lune, og opbevar dem ved stuetemperatur i op til 2 dage.

Solbærsyltetøj
Bring solbær, vand og vaniljestang langsomt til kogepunktet i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt Dansukker Syltesukker. Lad det smelte i bærrene i et par minutter, bring så syltetøjet i kog og lad det simre forsigtigt i 3-4 minutter. Tag syltetøjet af varmen, fisk vaniljestangen op og lad det køle ned. Du skal bruge ca. 300 g færdig solbærsyltetøj til kagen. 

Luftig flødeostecreme
Pisk flødeost, vaniljekorn, flormelis, citronskal og -saft sammen. Tilsæt yoghurt og pisk cremen homogen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i flødeostecremen ad to omgange. Brug cremen straks eller opbevar den lufttæt på køl i op til 1 døgn. 

Samling
Placer den nederste lagkagebund på et serveringsfad, fordel ¼ af solbærsyltetøjet på bunden og derefter ¼ af den luftige flødeostecreme. Læg en ny lagkagebund på toppen og gentag med resten af lagene. Pynt kagen med solbærblade og spiselige blomster og servér.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?