Sablé Breton med solbærfyld

Sablé Breton med solbærfyld

14 stk. ca. 1 time
Sablé Breton er en fransk lækkerbisken, som i denne opskrift kombineres med en skøn solbærkompot. Bag – og nyd den!
Sablé Breton med solbærfyld
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Dej

    • 4 æggeblommer
    • 2 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 3 3/4 dl hvedemel
    • 1 spsk. bagepulver
    • 210 g smør, stuetemperatur
    • et godt nip havsalt

    Solbærkompot

    • 2 1/2 dl solbær
    • 1 dl Dansukker Økologisk Sukker

    Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål.

    Sigt melet i sammen med bagepulveret, og arbejd det ind i dejen med håndkraft, til dejen begynder at smuldre.

    Arbejd derefter smørret ind i dejen og til sidst saltet.

    Del dejen i 14 stykker, som formes til boller. Stil bollerne i fryseren, til de er kolde.

    Forvarm ovnen til 160°C. Læg bollerne i smurte muffinforme, og bag dem i cirka 25 minutter.

    Tryk fx. bunden af et snapseglas ca. 1 cm ned i kagen, mens den stadig er varm, så der dannes en fordybning.

    Solbærkompot: Kog bær og sukker sammen i en gryde, til bærrene begynder at safte, og kompotten tykner, ca. 10 minutter ved middelhøj varme. Solbær indeholder meget pektin   den tykner yderligere, når den køler af.

    Vend kagerne ud, og fyld dem med kompot. Server dem, som de er, eller lune med en kugle vaniljeis!

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;