Sablé Breton med solbærfyld

Sablé Breton er en fransk lækkerbisken, som i denne opskrift kombineres med en skøn solbærkompot. Bag – og nyd den!

14 stk.

ca. 1 time

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Dej
4 æggeblommer
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 3/4 dl hvedemel
1 spsk. bagepulver
210 g smør, stuetemperatur
et godt nip havsalt

Solbærkompot
2 1/2 dl solbær
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål.

Sigt melet i sammen med bagepulveret, og arbejd det ind i dejen med håndkraft, til dejen begynder at smuldre.

Arbejd derefter smørret ind i dejen og til sidst saltet.

Del dejen i 14 stykker, som formes til boller. Stil bollerne i fryseren, til de er kolde.

Forvarm ovnen til 160°C. Læg bollerne i smurte muffinforme, og bag dem i cirka 25 minutter.

Tryk fx. bunden af et snapseglas ca. 1 cm ned i kagen, mens den stadig er varm, så der dannes en fordybning.

Solbærkompot: Kog bær og sukker sammen i en gryde, til bærrene begynder at safte, og kompotten tykner, ca. 10 minutter ved middelhøj varme. Solbær indeholder meget pektin   den tykner yderligere, når den køler af.

Vend kagerne ud, og fyld dem med kompot. Server dem, som de er, eller lune med en kugle vaniljeis!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.