Ingredienser
Dej
4 æggeblommer
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 3/4 dl hvedemel
1 spsk. bagepulver
210 g smør, stuetemperatur
et godt nip havsalt
Solbærkompot
2 1/2 dl solbær
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål.
Sigt melet i sammen med bagepulveret, og arbejd det ind i dejen med håndkraft, til dejen begynder at smuldre.
Arbejd derefter smørret ind i dejen og til sidst saltet.
Del dejen i 14 stykker, som formes til boller. Stil bollerne i fryseren, til de er kolde.
Forvarm ovnen til 160°C. Læg bollerne i smurte muffinforme, og bag dem i cirka 25 minutter.
Tryk fx. bunden af et snapseglas ca. 1 cm ned i kagen, mens den stadig er varm, så der dannes en fordybning.
Solbærkompot: Kog bær og sukker sammen i en gryde, til bærrene begynder at safte, og kompotten tykner, ca. 10 minutter ved middelhøj varme. Solbær indeholder meget pektin den tykner yderligere, når den køler af.
Vend kagerne ud, og fyld dem med kompot. Server dem, som de er, eller lune med en kugle vaniljeis!
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.