Sablé Breton med solbærfyld

Sablé Breton er en fransk lækkerbisken, som i denne opskrift kombineres med en skøn solbærkompot. Bag – og nyd den!

14 stk.

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (12 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
4 æggeblommer
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 3/4 dl hvedemel
1 spsk. bagepulver
210 g smør, stuetemperatur
et godt nip havsalt

Solbærkompot
2 1/2 dl solbær
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål.

Sigt melet i sammen med bagepulveret, og arbejd det ind i dejen med håndkraft, til dejen begynder at smuldre.

Arbejd derefter smørret ind i dejen og til sidst saltet.

Del dejen i 14 stykker, som formes til boller. Stil bollerne i fryseren, til de er kolde.

Forvarm ovnen til 160°C. Læg bollerne i smurte muffinforme, og bag dem i cirka 25 minutter.

Tryk fx. bunden af et snapseglas ca. 1 cm ned i kagen, mens den stadig er varm, så der dannes en fordybning.

Solbærkompot: Kog bær og sukker sammen i en gryde, til bærrene begynder at safte, og kompotten tykner, ca. 10 minutter ved middelhøj varme. Solbær indeholder meget pektin   den tykner yderligere, når den køler af.

Vend kagerne ud, og fyld dem med kompot. Server dem, som de er, eller lune med en kugle vaniljeis!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.