Ingredienser
Dej
4 æggeblommer
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 3/4 dl hvedemel
1 spsk. bagepulver
210 g smør, stuetemperatur
et godt nip havsalt
Solbærkompot
2 1/2 dl solbær
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål.
Sigt melet i sammen med bagepulveret, og arbejd det ind i dejen med håndkraft, til dejen begynder at smuldre.
Arbejd derefter smørret ind i dejen og til sidst saltet.
Del dejen i 14 stykker, som formes til boller. Stil bollerne i fryseren, til de er kolde.
Forvarm ovnen til 160°C. Læg bollerne i smurte muffinforme, og bag dem i cirka 25 minutter.
Tryk fx. bunden af et snapseglas ca. 1 cm ned i kagen, mens den stadig er varm, så der dannes en fordybning.
Solbærkompot: Kog bær og sukker sammen i en gryde, til bærrene begynder at safte, og kompotten tykner, ca. 10 minutter ved middelhøj varme. Solbær indeholder meget pektin den tykner yderligere, når den køler af.
Vend kagerne ud, og fyld dem med kompot. Server dem, som de er, eller lune med en kugle vaniljeis!
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?