Solbær pannacotta

4 glas

1,5 time + ca. 3 timer i køleskab

Vurdering (24 stk)

Ingredienser

Pannacotta
2 1/2 dl piskefløde
400 g frosne solbær
2/3 dl Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje
1 1/2 spsk. citronsaft
1 bl. husblas

Marengs toppe
1 æggehvide
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. frysetørret solbærpulver

Crumble
50 g koldt smør
1/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
1 1/2 dl mel
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1 lille nip fint salt
1 tsk. bagepulver

Solbærgele til toppen
80 g solbærsaft
1/2 dl vand
2 bl. husblas

Pynt
Marengs
Crumble
Rød skovsyre

Instruktioner

Start med at lægge husblassen i koldt vand. Kog solbærrene op i en gryde. Blend bærrene og pres dem igennem en sigte, så saften løber fra. Hæld 50 g af solbærsaften i en gryde og stil resten til side til geleen.

Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, med en kniv. Hæld vaniljesukkeret i gryden med solbærsaft, tilsæt fløde og citronsaft. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme solbærfløde.

Fordel den varme solbærfløde i 3 glas og sæt på køl i 2 timers tid, til den har sat sig.

Sæt ovnen på 80°C med varmluft. Pisk æggehvider sammen med sukker til en sej og luftig masse. Sprøjt små toppe med en sprøjtepose og drys med frysetørret solbærpulver. Bages i ovnen i 2 timer og 30 min. De skal være helt tørre.

Sæt ovnen på 170°C. Hæld alle ingredienserne til crumbles i en blender, og blend det til at det begynder at samle sig let. Hæld crumblen ud på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen i ovnen 10-12 minutter til den er let gyldent. Rør let i crumblen undervejs. Lad crumblen køle af.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm solbærsaften med vandet i en mikrobølgeovn. Smelt husblassen i den varme saft og fordel gelen på toppen af de kolde pannacottaer. Sæt glassene på køl igen, til geleen har sat sig.

Pynt pannacottaerne, lige inde servering, med en skefuld crumble, et par marengs og friske røde skovsyre.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.