Ingredienser
Pannacotta
2 1/2 dl piskefløde
400 g frosne solbær
2/3 dl Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje
1 1/2 spsk. citronsaft
1 bl. husblas
Marengs toppe
1 æggehvide
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. frysetørret solbærpulver
Crumble
50 g koldt smør
1/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
1 1/2 dl mel
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1 lille nip fint salt
1 tsk. bagepulver
Solbærgele til toppen
80 g solbærsaft
1/2 dl vand
2 bl. husblas
Pynt
Marengs
Crumble
Rød skovsyre
Instruktioner
Start med at lægge husblassen i koldt vand. Kog solbærrene op i en gryde. Blend bærrene og pres dem igennem en sigte, så saften løber fra. Hæld 50 g af solbærsaften i en gryde og stil resten til side til geleen.
Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, med en kniv. Hæld vaniljesukkeret i gryden med solbærsaft, tilsæt fløde og citronsaft. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme solbærfløde.
Fordel den varme solbærfløde i 4 glas og sæt på køl i 2 timers tid, til den har sat sig.
Sæt ovnen på 80°C med varmluft. Pisk æggehvider sammen med sukker til en sej og luftig masse. Sprøjt små toppe med en sprøjtepose og drys med frysetørret solbærpulver. Bages i ovnen i 2 timer og 30 min. De skal være helt tørre.
Sæt ovnen på 170°C. Hæld alle ingredienserne til crumbles i en blender, og blend det til at det begynder at samle sig let. Hæld crumblen ud på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen i ovnen 10-12 minutter til den er let gyldent. Rør let i crumblen undervejs. Lad crumblen køle af.
Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm solbærsaften med vandet i en mikrobølgeovn. Smelt husblassen i den varme saft og fordel gelen på toppen af de kolde pannacottaer. Sæt glassene på køl igen, til geleen har sat sig.
Pynt pannacottaerne, lige inde servering, med en skefuld crumble, et par marengs og friske røde skovsyre.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?