Afternoon Tea

Det siges, at det var dronning Katarina af Braganza, som i midten af 1600-tallet bragte traditionen med at drikke eftermiddagste med sig fra Portugal til England. Derefter bredte "Afternoon Tea"-fænomenet sig efterhånden over hele det britiske imperium.

Det mest typiske indslag i den engelskinspirerede eftermiddagspause er - foruden selve teen - nok scones. Men sødt bagværk passer også fint som tilbehør.

Scones med hindbærsyltetøj og flødeskum

Cremet citrontærte

Mazarinkage

Marcipankage med citron og streuseltopping

Jordbærmarmelade med grapefrugt

Chokoladetrøfler med hindbær og kokos

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer

Lemoncurd

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

Makroner med hindbærcreme

Tærte med jordbærmousse

Vi har svarene på spørgsmålene om, hvad der skal serveres til Afternoon Tea

Afternoon tea nydes i en bestemt rækkefølge: først de salte sandwiches, derefter scones med fløde og syltetøj og til sidst de søde kager og desserter – alt sammen ledsaget af te.

Folk forbereder typisk små trekantede sandwiches, nybagte scones med clotted cream og marmelade samt et udvalg af småkager og kager. Te er naturligvis centrum for hele oplevelsen.

De tre vigtigste elementer til en afternoon tea er sandwiches, scones og søde kager – ofte serveret på et etagestativ.

Man starter med sandwiches, da de er det salte indslag og traditionelt indleder måltidet.

En perfekt afternoon tea menu består af fine sandwiches, varme scones med fløde og marmelade samt et udvalg af elegante kager – serveret med friskbrygget te.

Nej, kl. 16 er helt normalt for afternoon tea, som typisk serveres mellem kl. 14 og 17.

Afternoon tea er populært, fordi det kombinerer hygge, tradition og lækkerier i en afslappet og social atmosfære – ofte som en særlig oplevelse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.