Afternoon Tea

Det siges, at det var dronning Katarina af Braganza, som i midten af 1600-tallet bragte traditionen med at drikke eftermiddagste med sig fra Portugal til England. Derefter bredte "Afternoon Tea"-fænomenet sig efterhånden over hele det britiske imperium.

Det mest typiske indslag i den engelskinspirerede eftermiddagspause er - foruden selve teen - nok scones. Men sødt bagværk passer også fint som tilbehør.

Scones med hindbærsyltetøj og flødeskum

Cremet citrontærte

Mazarinkage

Marcipankage med citron og streuseltopping

Jordbærmarmelade med grapefrugt

Chokoladetrøfler med hindbær og kokos

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer

Lemoncurd

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

Makroner med hindbærcreme

Tærte med jordbærmousse

Vi har svarene på spørgsmålene om, hvad der skal serveres til Afternoon Tea

Afternoon tea nydes i en bestemt rækkefølge: først de salte sandwiches, derefter scones med fløde og syltetøj og til sidst de søde kager og desserter – alt sammen ledsaget af te.

Folk forbereder typisk små trekantede sandwiches, nybagte scones med clotted cream og marmelade samt et udvalg af småkager og kager. Te er naturligvis centrum for hele oplevelsen.

De tre vigtigste elementer til en afternoon tea er sandwiches, scones og søde kager – ofte serveret på et etagestativ.

Man starter med sandwiches, da de er det salte indslag og traditionelt indleder måltidet.

En perfekt afternoon tea menu består af fine sandwiches, varme scones med fløde og marmelade samt et udvalg af elegante kager – serveret med friskbrygget te.

Nej, kl. 16 er helt normalt for afternoon tea, som typisk serveres mellem kl. 14 og 17.

Afternoon tea er populært, fordi det kombinerer hygge, tradition og lækkerier i en afslappet og social atmosfære – ofte som en særlig oplevelse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.