Afternoon Tea

Det siges, at det var dronning Katarina af Braganza, som i midten af 1600-tallet bragte traditionen med at drikke eftermiddagste med sig fra Portugal til England. Derefter bredte "Afternoon Tea"-fænomenet sig efterhånden over hele det britiske imperium.

Det mest typiske indslag i den engelskinspirerede eftermiddagspause er - foruden selve teen - nok scones. Men sødt bagværk passer også fint som tilbehør.

Scones med hindbærsyltetøj og flødeskum

Cremet citrontærte

Mazarinkage

Marcipankage med citron og streuseltopping

Jordbærmarmelade med grapefrugt

Chokoladetrøfler med hindbær og kokos

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer

Lemoncurd

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

Makroner med hindbærcreme

Tærte med jordbærmousse

Vi har svarene på spørgsmålene om, hvad der skal serveres til Afternoon Tea

Afternoon tea nydes i en bestemt rækkefølge: først de salte sandwiches, derefter scones med fløde og syltetøj og til sidst de søde kager og desserter – alt sammen ledsaget af te.

Folk forbereder typisk små trekantede sandwiches, nybagte scones med clotted cream og marmelade samt et udvalg af småkager og kager. Te er naturligvis centrum for hele oplevelsen.

De tre vigtigste elementer til en afternoon tea er sandwiches, scones og søde kager – ofte serveret på et etagestativ.

Man starter med sandwiches, da de er det salte indslag og traditionelt indleder måltidet.

En perfekt afternoon tea menu består af fine sandwiches, varme scones med fløde og marmelade samt et udvalg af elegante kager – serveret med friskbrygget te.

Nej, kl. 16 er helt normalt for afternoon tea, som typisk serveres mellem kl. 14 og 17.

Afternoon tea er populært, fordi det kombinerer hygge, tradition og lækkerier i en afslappet og social atmosfære – ofte som en særlig oplevelse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.