Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Chokoladerig brownie med silkeblød ganache og pekan-knas.

10-12 personer

Vurdering (45 stk)

Ingredienser

Brownie
200 g smør
200 g mørk chokolade
3 æg
250 g Dansukker Mørk Muscovadosukker
125 g hvedemel
½ tsk salt

Mælkechokolade ganache
100 g mælkechokolade
20 g Dansukker Lys Sirup
50 ml piskefløde

Pynt
Pekannødder

Instruktioner

Brownie
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smøret i en gryde, og tag af varmen. Kom den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl let af. Pisk æg, muscovadosukker, mel og salt sammen til en luftig konsistens. Rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 22 minutter. Køl helt af og opbevar på køl.

Mælkechokolade ganache
Hak chokoladen ultrafint og kom den i en skål. Varm sirup og fløde op til kogepunktet og hæld straks over chokoladen. Hvil i 2 minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten, til al chokoladen er smeltet sammen med fløden. Lad ganachen stå i et kvarters tid og fordel den derefter på brownien.
Drys med pekannødder.

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.