Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer

Den klassiske engelske lagkage Victoria sponge cake har her fået et twist af hvid chokolade creme og bagte blommer. Bør nydes samme dag.

10 personer

Vurdering (67 stk)

Ingredienser

Kagebunde
250 g blødt smør
250 g Dansukker Bagesukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver

Hvid chokolade creme
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde

Bagte blommer
4 store blommer
20 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Kagebunde
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æg et ad gangen. Vend mel og bagepulver i og hæld dejen i 2 smurte kageforme (22 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i 25 minutter. Kontroller om bundene er færdigbagte med en kødnål.

Hvid chokolade creme
Hak den hvide chokolade fint og kom i en skål. Varm fløde op til kogepunktet og hæld den over chokoladen, hvil i 1 minut. Brug da et piskeris til at røre rundt, så chokoladen smelter. Køl af og stil på køl i minimum 4 timer.

Bagte blommer
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker og kom dem i et ovnfast fast. Drys med muscovadorørsukker og bag i 15 minutter. Køl af.

Samling af kagen
Anret første kagebund på et kagefad. Pisk den hvide chokoladecreme med en elpisker, så den bliver mere luftig. Fordel cremen på kagebunden og dernæst de bagte blommer. Læg den anden kagebund ovenpå og drys med flormelis. 

Bør nydes samme dag den er bagt 

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.