2 1/2 dl økologisk hvedemel
1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Økologisk Sukker
1 spsk. vaniljesukker
100 g koldt smør, skåret i mindre stykker
1 æggeblomme
Fyld
2 æg
5 æggeblommer
2 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 spsk. vaniljesukker
3/4 dl piskefløde
Citronjuice fra tre citroner, gerne økologiske
Skal fra 1 grundigt skyllet citron
Dansukker Økologisk Flormelis til at drysse over, når kagen er klar
Sæt ovnen på 175 grader.
Bland mel og de øvrige ingredienser til tærtebunden i en køkkenmaskine, til dejen er jævn.
Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund, 24-27 cm i diameter, og forbag den i ovnen i ca. 20 minutter.
Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen, tilsæt piskefløde og til sidst citronjuice og skal.
Hæld fyldet på tærtebunden, og bag i ca. 30-35 minutter.
Lad tærten køle helt af, gerne i køleskabet, så fyldet sætter sig.
Drys flormelis over inden servering.
Opskriften er udarbejdet af