Tærte med jordbærmousse

Skab en uimodståelig dessert med en rig browniebund og frisk jordbærmousse, toppet med jordbær og mynteblade. En sand fryd for både øjne og smagsløg!

10 portioner, 1 springform (24 cm i diameter)

Vurdering (176 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Browniebund
100 g smeltet smør
100 g hakket mørk chokolade
2 æg
1 dl hvedemel
3 dl Dansukker Sukker
3 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
2 knsp. salt

Mousse
500 g friske jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. vaniljesukker
6 dl piskefløde

Dekoration
Chokoladefigurer
Jordbær
Fløde
Mynteblade

Instruktioner

Bund
Sæt ovnen på 175 grader. Smelt smørret, tilsæt den hakkede chokolade, og lad det smelte sammen.
Rør æg og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser og chokoladen. Bages i en smurt ildfast form med aftagelig bund (24 cm i diameter) i 15-20 minutter. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 1 time.

Mousse
Blend jordbærrene, og kog puréen op med syltesukkeret. Tag af varmen, og rør vaniljesukkeret i. Pisk fløden til et luftigt skum. Vend jordbærgeléen i, når den er begyndt at stivne noget.
Fordel moussen over browniebunden, og frys i mindst fire timer. Løsn formen, læg på et fad.
Pynt med jordbær og mynte.

Opskrift Patrik Lundkvist, Ljungby, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?