Ingredienser
Kagedej
150 g Dansukker Bagesukker
150 g marcipan, revet
150 g smør, blødt
3 æg
75 g hvedemel
Fintrevet skal af 1 øko citron
Streuseltopping
30 g mandler
30 g Dansukker Brun Farin
40 g smør, koldt
50 g hvedemel
1 nip salt
1 spsk Dansukker Perlesukker
Pynt
Citronskal
Mynte
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Kagedej
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend til sidst hvedemel og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir.
Streuseltopping
Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blendt hurtigt sammen. Fordel i små klumper på kagedejen. Drys med perlesukker og bag kagen i 45-50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl kagen af i formen.
Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.