Sommer er
lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrift nedenfor. Saften kan serveres med det samme eller gemmes til årets mørke måneder. Opbevares koldt eller i fryseren.

Grundopskrift saft

Hyldeblomstsaft

Jordbærsaft med basilikum

Solbærbladesaft

Koldrørt jordbærsaft

Rødbedesaft

Lemonade med citron

Blommesaft

Rabarbersaft

Saft- og syltetips

• Vælg råvarer af en god kvalitet

• Sorter skadede eller angrebne frugter og bær fra

• Vær grundig med hygiejnen

• Skum omhyggeligt! Skummet indeholder bakterier og mugsvampe

• Fyld glas og flasker helt op til kanten, så der bliver så lidt luft som muligt.

Stikkelsbærsaft

Brombærsaft

Havtornsaft

Hindbærsaft

Jordbær-hyldeblomstsaft

Æblesaft

Sommersaft

Kirsebærsaft

Ribssaft med vanille

Vi har svarene på spørgsmålene om saft

Man kan lave saft af bær som jordbær, hindbær, solbær og blåbær – men også af frugter som æbler, pærer, rabarber og hyldeblomst. Friske eller frosne råvarer fungerer lige godt.

Hjemmelavet saft opbevares bedst køligt og mørkt i rengjorte, tætsluttende flasker. Uåbnet kan den holde i flere måneder – åbnet skal den stå på køl og bruges indenfor et par uger.

Ja, saft kan fryses ned. Brug plastflasker eller frys i isterningebakker – så har du små portioner klar til drikke eller dessert.

Kog hindbær med lidt vand, si blandingen og tilsæt sukker efter smag. Kog kort op igen, hæld på rene flasker og luk tæt. Server kold – sommer på flaske!

Ja, frosne bær er perfekte til saft. De slipper saften lettere og smagen bliver intens – tø dem lidt op før brug for bedste resultat.

Uåbnet og opbevaret køligt holder hjemmelavet saft sig i 3–6 måneder. Åbnet bør den drikkes inden for 1–2 uger og altid opbevares i køleskab.

Til ribssaft bruges typisk 250-350 g sukker pr. liter saft, afhængigt af hvor syrlige bærrene er og hvor sød du ønsker saften.

Etiketmaskinen

Lav nemt dine egne fine etiketter og bordkort i forskellige mønstre og farver.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.