Sommer er
lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrift nedenfor. Saften kan serveres med det samme eller gemmes til årets mørke måneder. Opbevares koldt eller i fryseren.

Grundopskrift saft

Hyldeblomstsaft

Jordbærsaft med basilikum

Lemonade med citron

Blommesaft

Rabarbersaft

Saft- og syltetips

• Vælg råvarer af en god kvalitet

• Sorter skadede eller angrebne frugter og bær fra

• Vær grundig med hygiejnen

• Skum omhyggeligt! Skummet indeholder bakterier og mugsvampe

• Fyld glas og flasker helt op til kanten, så der bliver så lidt luft som muligt.

Stikkelsbærsaft

Brombærsaft

Havtornsaft

Sommersaft

Kirsebærsaft

Ribssaft med vanille

Etiketmaskinen

Lav nemt dine egne fine etiketter og bordkort i forskellige mønstre og farver.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.