Grundopskrift saft

Findes der noget bedre end forfriskende hjemmelavet saft på en sommerdag? Her er vores grundopskrift på saft. Lav den med de bær, der passer til dig.

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

6 dl vand
1 kg bær 
6 dl Dansukker Sukker

Forslag til smag kombinationer
Jordbær + ca. 1 potte basilikum
Stikkelsbær
Hindbær + 20 rosmarinkviste
Solbær + 2 tsk. vaniljesukker
500 g kirsebær + 500 g rabarber

Instruktioner

Bring vand i kog i en gryde og tilsæt bærrene. Læg låg på og kog i ca. 10 minutter.

Mos bærrene mod kanten af gryden. Si saften over i en skål og kom tilbage i gryden igen. Tilsæt sukker og eventuelle krydderier. Kog i et par minutter, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og skum godt af.

Sigt saften gennem en finmasket sigte, eller hvis saften skal være klar, kan du bruge en si og dræne saften. Hæld den i en rengjort, skoldet flaske, og luk den godt. Opbevar i køleskabet.

Holdbarhed ca. 1-2 uger.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.