Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomst- og citroncurd

Hyldeblomstsangria

Citron- og hyldeblomstsirup

Hyldeblomst Collins

Hyldeblomstgranité

Vidste du det om hyld

Hyld (Sambucus nigra) vokser både i haver og i naturen. Almindelig hyld, som blomstrer i juni med store gulhvide blomsterskærme, anvendes til saft, marmelade og desserter. De sorte bær kan også bruges til saft og syltetøj. Den vilde druehyld får koralrøde bær, og hele planten er giftig. I gamle dage anså man hyld for at være en hellig plante. Man mente, at gudinden Freja boede i hylden og påkaldte sig hende, hvis man havde problemer med kærlighedslivet. Hylden blev tidligere anvendt som lægeplante og til te. I dag bruges den også til te, men først og fremmest til saft.

Rabarbersyltetøj med hyld

Sommersaft

Sandkage med hyldeblomstglasur

Hyldebærssaft

Friterede hyldeblomster

Læskende sommerdrik

Hyldecurd

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Jordbær-hyldeblomstsaft

Vi har svarene på spørgsmålene om hyldeblomstsaft og hyldeblomster

Hyldeblomster kan bruges til saft, sirup, gele, eddike, sorbet og endda i kager – en ægte sommersmag.

Pluk hyldeblomster i juni, når de er nyudsprungne, dufter sødt og har en cremegul farve. Pluk dem helst i tørt vejr.

Brug dem friske samme dag, eller læg dem i lufttæt pose i køleskab – de holder ca. 1–2 dage.

Citronsyre fremhæver smagen, forlænger holdbarheden og giver saften den rette syrlige friskhed.

Ja, du kan fryse hyldeblomster i plastposer – de mister lidt aroma, men kan stadig bruges til saft eller sirup.

Køleskabsopbevaret og korrekt skoldet flaske – ca. 1 måned. Frys ned for længere holdbarhed.

Lad hyldeblomstsaften trække i 2–4 døgn i køleskab – så udvikler smagen sig bedst.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Vintersaga og Gløgg Sour

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?