Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomst- og citroncurd

Hyldeblomstsangria

Citron- og hyldeblomstsirup

Hyldeblomst Collins

Hyldeblomstgranité

Vidste du det om hyld

Hyld (Sambucus nigra) vokser både i haver og i naturen. Almindelig hyld, som blomstrer i juni med store gulhvide blomsterskærme, anvendes til saft, marmelade og desserter. De sorte bær kan også bruges til saft og syltetøj. Den vilde druehyld får koralrøde bær, og hele planten er giftig. I gamle dage anså man hyld for at være en hellig plante. Man mente, at gudinden Freja boede i hylden og påkaldte sig hende, hvis man havde problemer med kærlighedslivet. Hylden blev tidligere anvendt som lægeplante og til te. I dag bruges den også til te, men først og fremmest til saft.

Rabarbersyltetøj med hyld

Sommersaft

Sandkage med hyldeblomstglasur

Hyldebærssaft

Friterede hyldeblomster

Læskende sommerdrik

Hyldecurd

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Jordbær-hyldeblomstsaft

Vi har svarene på spørgsmålene om hyldeblomstsaft og hyldeblomster

Hyldeblomster kan bruges til saft, sirup, gele, eddike, sorbet og endda i kager – en ægte sommersmag.

Pluk hyldeblomster i juni, når de er nyudsprungne, dufter sødt og har en cremegul farve. Pluk dem helst i tørt vejr.

Brug dem friske samme dag, eller læg dem i lufttæt pose i køleskab – de holder ca. 1–2 dage.

Citronsyre fremhæver smagen, forlænger holdbarheden og giver saften den rette syrlige friskhed.

Ja, du kan fryse hyldeblomster i plastposer – de mister lidt aroma, men kan stadig bruges til saft eller sirup.

Køleskabsopbevaret og korrekt skoldet flaske – ca. 1 måned. Frys ned for længere holdbarhed.

Lad hyldeblomstsaften trække i 2–4 døgn i køleskab – så udvikler smagen sig bedst.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?