Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Blommegalette med mandelflager

Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer

Blommesaft

Blommetærte

Æble-blommemarmelade

Blommer i rom

Vidste du det om blommer

Blommer (Prunus domestica). Der findes ca. 2000 forskellige blommearter i verden. De er gule, røde og violette. Blommer modnes fra august-oktober og har en meget kort holdbarhed. De fleste blommer spises friske eller i desserter, men de er også velegnede til saft og syltetøj/marmelade. Før i tiden brugte man blommer som lægeplante mod forstoppelse.

Blommemarmelade med mandler

Blommekompot til ost

Blommetærte

Blommer i skjul

Sol på glas med blommer, ferskner og abrikoser

Blommemarmelade med solbær eller ribs

Vi har svarene på spørgsmålene om opskrifter med blommer

Friske blommer egner sig til marmelade, kompot, tærter, saft, chutney – eller blot som topping på yoghurt og grød.

Skær et kryds i skallen, dyp blommerne kort i kogende vand og derefter i isvand. Skindet glider let af.

Opbevar blommer i køleskab for længere holdbarhed. De må gerne modne færdigt ved stuetemperatur først, hvis de er hårde.

Blommechutney passer perfekt til ost, kødretter, vildt eller som smagsgiver i sandwich og wraps. Sødme med karakter.

Ja, chutney kan fryses. Brug tætsluttende beholdere og tø op i køleskab – smagen bevares fint.

Det anbefales ikke. Konsistensen ændres, og lagen kan blive grumset. Bedre at opbevare dem mørkt og køligt.

Halvér, fjern stenen og frys dem med eller uden sukker. Læg dem evt. på en bakke først for at undgå klumper.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?