
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Victoria sponge cake med hvid chokolade creme og bagte blommer
Vidste du det om blommer
Blommer (Prunus domestica). Der findes ca. 2000 forskellige blommearter i verden. De er gule, røde og violette. Blommer modnes fra august-oktober og har en meget kort holdbarhed. De fleste blommer spises friske eller i desserter, men de er også velegnede til saft og syltetøj/marmelade. Før i tiden brugte man blommer som lægeplante mod forstoppelse.
Vi har svarene på spørgsmålene om opskrifter med blommer
Skær et kryds i skallen, dyp blommerne kort i kogende vand og derefter i isvand. Skindet glider let af.
Opbevar blommer i køleskab for længere holdbarhed. De må gerne modne færdigt ved stuetemperatur først, hvis de er hårde.
Blommechutney passer perfekt til ost, kødretter, vildt eller som smagsgiver i sandwich og wraps. Sødme med karakter.
Ja, chutney kan fryses. Brug tætsluttende beholdere og tø op i køleskab – smagen bevares fint.
Det anbefales ikke. Konsistensen ændres, og lagen kan blive grumset. Bedre at opbevare dem mørkt og køligt.
Halvér, fjern stenen og frys dem med eller uden sukker. Læg dem evt. på en bakke først for at undgå klumper.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.