Blommemarmelade

Uanset, om du bruger røde, blå eller gule blommer, så får din hjemmelavede blommemarmelade en smuk farve. Denne marmelade har en dejlig syrlighed, som gør den velegnet på en surdejsbolle – også med ost.

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

500 g blommer skåret i mindre stykker
1/2 vaniljestang
175 g Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland disse med lidt af syltesukkeret.

Kom derefter det hele ned i en gryde samme med de udskårne blommer og bring dette i kog. Lad det koge ved jævn varme i 15-20 min. Skum evt. af med en hulske inden gryden tages af varmen. 

Når marmeladen er kølet lidt af, hældes den på et skoldet glas. Husk at lukke låget, så det slutter tæt, inden glasset stilles til opbevaring i køleskabet.

TIP!
Hvis frugten flyder ovenpå, kan det skyldes for kort kogetid. Lad det varme syltetøj køle af i gryden i 15 minutter og rør rundt engang imellem, så frugten fordeler sig jævnt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.