Blommetærte

En lækker blommetærte med masser af tærtedej, både som bund og som låg. En ægte sommerklassiker. Tærten kan også fyldes med andre af dine yndlingsbær og -frugter.

6-8 portioner

ca. 1 time

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

200 g smør
1 dl Dansukker Rørsukker 
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
3 1/2-4 dl hvedemel
2 dl havregryn
Ca. 6-7 blommer

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Smør en rund tærteform med en diameter på ca. 25 cm.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt rørsukker, sirup, hvedemel og havregryn. Lad det køle lidt af.

Dæk formen med 2/3 af tærtedejen, og tryk den godt op langs kanterne med meldækkede hænder.

Skyl blommerne, og fjern stenene. Skær dem i både, og fordel dem på tærtebunden. Smuldr resten af tærtedejen ud over fyldet.

Bag tærten midt i ovnen i ca. 25 minutter. Servér den med vaniljesauce eller vaniljeis til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.