Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomst- og citroncurd

Hyldeblomstsangria

Citron- og hyldeblomstsirup

Hyldeblomst Collins

Hyldeblomstgranité

Vidste du det om hyld

Hyld (Sambucus nigra) vokser både i haver og i naturen. Almindelig hyld, som blomstrer i juni med store gulhvide blomsterskærme, anvendes til saft, marmelade og desserter. De sorte bær kan også bruges til saft og syltetøj. Den vilde druehyld får koralrøde bær, og hele planten er giftig. I gamle dage anså man hyld for at være en hellig plante. Man mente, at gudinden Freja boede i hylden og påkaldte sig hende, hvis man havde problemer med kærlighedslivet. Hylden blev tidligere anvendt som lægeplante og til te. I dag bruges den også til te, men først og fremmest til saft.

Rabarbersyltetøj med hyld

Sommersaft

Sandkage med hyldeblomstglasur

Hyldebærssaft

Friterede hyldeblomster

Læskende sommerdrik

Hyldecurd

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Jordbær-hyldeblomstsaft

Vi har svarene på spørgsmålene om hyldeblomstsaft og hyldeblomster

Hyldeblomster kan bruges til saft, sirup, gele, eddike, sorbet og endda i kager – en ægte sommersmag.

Pluk hyldeblomster i juni, når de er nyudsprungne, dufter sødt og har en cremegul farve. Pluk dem helst i tørt vejr.

Brug dem friske samme dag, eller læg dem i lufttæt pose i køleskab – de holder ca. 1–2 dage.

Citronsyre fremhæver smagen, forlænger holdbarheden og giver saften den rette syrlige friskhed.

Ja, du kan fryse hyldeblomster i plastposer – de mister lidt aroma, men kan stadig bruges til saft eller sirup.

Køleskabsopbevaret og korrekt skoldet flaske – ca. 1 måned. Frys ned for længere holdbarhed.

Lad hyldeblomstsaften trække i 2–4 døgn i køleskab – så udvikler smagen sig bedst.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?