Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomst- og citroncurd

Hyldeblomstgranité

Citron- og hyldeblomstsirup

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Jordbær-hyldeblomstsaft

Vidste du det om hyld

Hyld (Sambucus nigra) vokser både i haver og i naturen. Almindelig hyld, som blomstrer i juni med store gulhvide blomsterskærme, anvendes til saft, marmelade og desserter. De sorte bær kan også bruges til saft og syltetøj. Den vilde druehyld får koralrøde bær, og hele planten er giftig. I gamle dage anså man hyld for at være en hellig plante. Man mente, at gudinden Freja boede i hylden og påkaldte sig hende, hvis man havde problemer med kærlighedslivet. Hylden blev tidligere anvendt som lægeplante og til te. I dag bruges den også til te, men først og fremmest til saft.

Hyldebærssaft

Friterede hyldeblomster

Læskende sommerdrik

Hyldecurd

Jordbær-hyld tonic

Rabarbersyltetøj med hyld

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.