
Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!
Vidste du det om hyld
Hyld (Sambucus nigra) vokser både i haver og i naturen. Almindelig hyld, som blomstrer i juni med store gulhvide blomsterskærme, anvendes til saft, marmelade og desserter. De sorte bær kan også bruges til saft og syltetøj. Den vilde druehyld får koralrøde bær, og hele planten er giftig. I gamle dage anså man hyld for at være en hellig plante. Man mente, at gudinden Freja boede i hylden og påkaldte sig hende, hvis man havde problemer med kærlighedslivet. Hylden blev tidligere anvendt som lægeplante og til te. I dag bruges den også til te, men først og fremmest til saft.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven
Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft
At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.