Lækre opskrifter
på syltetøj og
marmelade

Gør brug af alle sommerens frugter og bær, og prøv vores lækre opskrifter på syltetøj og marmelade. De er perfekte til rundstykkerne, i yoghurten eller på en pandekage. Syltesukker gør det nemt at lave lækre, hjemmelavede syltetøjer og marmelader.

Rabarber- og hindbærsyltetøj

Blåbærsyltetøj

Ribs- og solbærsyltetøj med gulerødder

Hvordan får jeg den rette konsistens på mit syltetøj?

For at være sikker på at syltetøjet har den rette konsistens kan du bruge følgende tip: Sæt en tallerken i køleskabet når du begynder at koge syltetøj. Når syltetøjet er færdigt lægger du lidt syltetøj på den kolde tallerken og sætter den i køleskabet. Syltetøjet vil hurtig køle af, så kan du vurdere konsistensen ved at trække en ske igennem. Har syltetøjet den rette konsistens hældes den på glas, som lukkes tæt.

Ribssyltetøj

Ferskenmarmelade med mynte

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Jordbærsyltetøj med citron og mynte

Solbærsyltetøj

Marmelade på gule tomater

Sylteskolen

Med Dansukker Syltesukker er det let at lave vellykket hjemmelavet syltetøj. I vores sylteskole får du held med at lykkes med syltetøjet.

Hindbær-, lime og lakridssyltetøj

Stikkelsbærmarmelade

Syltede kirsebær med chokolade

Syltetøj af vandmelon og jordbær

Abrikosmarmelade med blåbær & timian

Hindbærsyltetøj

Etiketmaskinen

Lav nemt dine egne fine etiketter og bordkort i forskellige mønstre og farver.

Du kan finde flere opskrifter på syltetøj og marmelade her

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.