Ferskenmarmelade med mynte

Ferskenmarmelade med mynte er en sommerlig og frisk marmelade, hvor smagen af mynte giver et friskt modspil til frugtens sødme. Ferskenmarmelade med mynte er perfekt til hjemmebagte scones eller sprøde vafler!

2 glas

25 minutter

Vurdering (20 stk)

Ingredienser

1 1/2 kg ferskner
1 kg Dansukker Syltesukker
1 spsk. friskpresset citronsaft

Smagsgiver
10 blade frisk mynte
1 tsk. vaniljesukker

Instruktioner

Skold, flå og udsten fersknerne, og skær dem i mindre stykker.

Vend ferskenstykker, syltesukker og citronsaft sammen i en gryde, og lad det koge i 3-5 minutter afhængigt af, hvor modne frugterne er.

Tag gryden af varmen, og skum af. Blend marmeladen hurtigt, så der stadig er lidt stykker frugt tilbage. Tilsæt mynteblade og evt. lidt vaniljesukker.

Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Tip: Nektariner kan også sagtens bruges i denne opskrift.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.