Ferskenmarmelade med mynte - Opskrifter

Ferskenmarmelade med mynte

2 glas 25 minutter
Ferskenmarmelade med mynte er en sommerlig og frisk marmelade, hvor smagen af mynte giver et friskt modspil til frugtens sødme. Ferskenmarmelade med mynte er perfekt til hjemmebagte scones eller sprøde vafler!
Ferskenmarmelade med mynte
Bedømmelse: (8vurderinger)

Ingredienser

  • 1 1/2 kg ferskner
  • 1 kg Dansukker Syltesukker
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft

Smagsgiver

  • 10 blade frisk mynte
  • 1 tsk. vaniljesukker

Skold, flå og udsten fersknerne, og skær dem i mindre stykker.

Vend ferskenstykker, syltesukker og citronsaft sammen i en gryde, og lad det koge i 3-5 minutter afhængigt af, hvor modne frugterne er.

Tag gryden af varmen, og skum af. Blend marmeladen hurtigt, så der stadig er lidt stykker frugt tilbage. Tilsæt mynteblade og evt. lidt vaniljesukker.

Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Tip: Nektariner kan også sagtens bruges i denne opskrift.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;