Ferskenmarmelade med mynte

Ferskenmarmelade med mynte er en sommerlig og frisk marmelade, hvor smagen af mynte giver et friskt modspil til frugtens sødme. Ferskenmarmelade med mynte er perfekt til hjemmebagte scones eller sprøde vafler!

2 glas

25 minutter

Vurdering (22 stk)

Ingredienser

1 1/2 kg ferskner
1 kg Dansukker Syltesukker
1 spsk. friskpresset citronsaft

Smagsgiver
10 blade frisk mynte
1 tsk. vaniljesukker

Instruktioner

Skold, flå og udsten fersknerne, og skær dem i mindre stykker.

Vend ferskenstykker, syltesukker og citronsaft sammen i en gryde, og lad det koge i 3-5 minutter afhængigt af, hvor modne frugterne er.

Tag gryden af varmen, og skum af. Blend marmeladen hurtigt, så der stadig er lidt stykker frugt tilbage. Tilsæt mynteblade og evt. lidt vaniljesukker.

Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Tip: Nektariner kan også sagtens bruges i denne opskrift.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.