Tærte med pærer og brombær

Ca. 10 portioner 1 time
Tærte med pærer og brombær
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Havrebund

    • 175 g smør
    • 3 dl hvedemel
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • 1 1/2 dl havregryn

    Fyld

    • 3 æg
    • 3 dl cremefraiche
    • 100 g marcipan
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 pærer
    • 100 g brombær

    Garnering

    • 50 g mandelflager

    Sæt ovnen på 175 °C.

    Smelt smørret, og tilsæt hvedemel, rørsukker og havregryn. Lad dem køle lidt af.

    Tryk dejen ud i en smurt tærteform, 26 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i 10 minutter.

    Forbered fyldet. Rør æg og cremefraiche sammen i en skål. Riv marcipan, og hæld den i blandingen. Tilsæt rørsukker og vaniljesukker. Pisk blandingen sammen.

    Skræl pærerne, skær kernehusene ud, og skær pærerne i skiver. Læg pæreskiverne over tærtebunden, fordel fyldet over, og strø brombærrene over. Pynt med mandelspåner.

    Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Fyldet skal være fast, når du tager tærten ud af ovnen.

    Server med vaniljesauce.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker