Petit choux

Petit choux er en lille fransk kage fyldt med fløde. En lækker godbid til eftermiddagskaffen. Varier smagen på din petit choux med hjemmelavet havtornsyltetøj eller forskellige former for curd.

ca. 25-30 stk.

1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

5 æg
En smule salt
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl mælk
1 spsk. Dansukker Bagesukker
125 g smør
2 1/2 dl hvedemel
Dansukker Perlesukker

Pynt
piskefløde
curd
havtornsyltetøj

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C. Pisk æggene sammen med salt i en skål. Varm vand, mælk, sukker og smør i en gryde ved lav varme.

Tag gryden af varmen, og sigt melet ned i væsken. Rør med en træske, og stil gryden tilbage på kogepladen.
Rør, til massen slipper kanterne og begynder at blive blank. Hæld massen i en skål, og bland æggeblandingen i lidt ad gangen, brug ikke det hele, hvis massen begynder at føles for løs. Den skal være tyk nok til, at den kan sprøjtes ud.

Rør i massen til den føles cremet. Fyld massen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt toppe på ca. 3 cm i diameter med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.

Strø perlesukkeret over, og bag toppene i den nederste del af ovnen i 17-20minutter. De skal have en fin brun farve.

Sluk for ovnen, og sæt en træske i klemme i lågen, så den står på klem, så dampen kan slippe ud. Lad petit chouxerne stå og tørre i ca. 5 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.

Skær toppen af hver petit choux. Pisk fløden til skum og sprøjt den på underdelen, hæld lidt curd eller syltetøj over, og læg lågene på igen.

Tips. Smager bedst samme dag.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.