Petit choux

Petit choux er en lille fransk kage fyldt med fløde. En lækker godbid til eftermiddagskaffen. Varier smagen på din petit choux med hjemmelavet havtornsyltetøj eller forskellige former for curd.

ca. 25-30 stk.

1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

5 æg
En smule salt
1 1/4 dl vand
1 1/4 dl mælk
1 spsk. Dansukker Bagesukker
125 g smør
2 1/2 dl hvedemel
Dansukker Perlesukker

Pynt
piskefløde
curd
havtornsyltetøj

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C. Pisk æggene sammen med salt i en skål. Varm vand, mælk, sukker og smør i en gryde ved lav varme.

Tag gryden af varmen, og sigt melet ned i væsken. Rør med en træske, og stil gryden tilbage på kogepladen.
Rør, til massen slipper kanterne og begynder at blive blank. Hæld massen i en skål, og bland æggeblandingen i lidt ad gangen, brug ikke det hele, hvis massen begynder at føles for løs. Den skal være tyk nok til, at den kan sprøjtes ud.

Rør i massen til den føles cremet. Fyld massen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt toppe på ca. 3 cm i diameter med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.

Strø perlesukkeret over, og bag toppene i den nederste del af ovnen i 17-20minutter. De skal have en fin brun farve.

Sluk for ovnen, og sæt en træske i klemme i lågen, så den står på klem, så dampen kan slippe ud. Lad petit chouxerne stå og tørre i ca. 5 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.

Skær toppen af hver petit choux. Pisk fløden til skum og sprøjt den på underdelen, hæld lidt curd eller syltetøj over, og læg lågene på igen.

Tips. Smager bedst samme dag.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.