Pavlova med blåbærmousse

8 stk ca. 2 timer
Luksus-pavlovatoppe med blåbærmousse er en dessert, som kan laves både vegansk og traditionelt. Pavlovaen og blåbærmoussen smager lige godt i begge udgaver.
Pavlova med blåbærmousse
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Pavlova

    • 4 æggehvider
    • 3 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1 spsk. majsstivelse

    Blåbærmousse

    • 200 g blåbær
    • 1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
    • 3 dl piskefløde

    Sukker med smagstilsætning

    Forvarm ovnen til 100°C.

    Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af bagesukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter i vaniljesukker og majsstivelse.

    Hæld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt 8 runde marengs ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav et lille hul i midten af bagepapiret. Bag marengsene nederst i ovnen ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående.

    Forbered blåbærmoussen imens. Kog blåbær og syltesukker i en gryde i ca. 4 minutter. Hæld blandingen over i en skål og stil blandingen i køleskabet i 1-2 timer, indtil den er helt kold.

    Pisk fløden let i en skål og vend den i den kolde blåbærgelé lidt ad gangen. Stil moussen i køleskabet i ca. 30 minutter. Pisk derefter moussen op, så den får en tykkere konsistens.

    Lav en lille fordybning i den færdigbagte Pavlova, fyld blåbærmousse i med en sprøjtepose eller en ske. Drys med lidt sukker med smagstilsætning.

    Tip! Vill du have en vegansk dessert, så anvend 1 1/2 dl kikærtelage fra en dåse kikærter, 2 dl bagesukker, 1 tsk. vaniljesukker og 3 spsk. Majsstivelse til pavlovaen og 3 dl plantebaseret fløde i blåbærmoussen. Si kikærterne fra, så kun lagen er tilbage. Pisk lagen let i en skål, og tilsæt derefter bagesukker lidt ad gangen under fortsat piskning. Øg hastigheden efter et stykke tid. Pisk blandingen til en fast marengs, og vend derefter vaniljesukker og majsstivelse i.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker