Sukker med smag

Sukker med smag er godt og fremhæver smagen af bær, citrusfrugter og krydderier. Lav dit eget sukker med din personlige smag, og pynt kagen eller desserten.

1 glas

30 minutter + ovntid

Vurdering (0 st)

Ingredienser

300 g valgfri bær
skallen af 2 økologiske citroner
eller 4 økologiske lime
4-5 stilke mynte, citronmelisse,
basilikum eller skovsyre
1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker

Instruktioner

Forvarm ovnen til 50°C.

Skær lidt større bær over på midten, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bærrene stå i ovnen i mindst 5 timer, sluk så for ovnen, og lad bærrene stå natten over.

Klip eller skær bærrene i små stykker, eller smuldr dem, og bland dem med sukker i en skål.

Hvis du vil bruge citrusskal eller krydderurter, skal du rive skallen af citrusfrugten eller hakke krydderurterne, komme dem i en morter sammen med sukkeret, og støde det hele sammen.

Holdbarhed: Bliver hårdt efter nogle dage, men kan findeles igen i morteren eller med fingrene. Opbevares i et grundigt rengjort glas, der er tørt og slutter tæt.

Tip! Brug sukker med smag som dekoration til både kager og desserter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.