Påskekager

Små lagkager, forklædt som søde påskehare. Hyggelige kager til påsken, som alle vil sætte pris på.

6 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (30 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Harefødder
1 pasteurisiert æggehvide, ca. 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Dekoration
nogle dråber rød frugtfarve
Skabeloner (findes her)

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
1 dl Dansukker Økologisk Syltesukker

Vaniljecreme
1/4 vaniljestang
1 1/4 dl fløde
2 pasteuriseret æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetemperatur

Bund
3 æg
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
3/4 dl kartoffelmel
3/4 dl kokosmel
1 tsk. bagepulver

Garnering
4 dl piskefløde
hvid marcipan
Dansukker Økologisk Flormelis
harefødder
marshmallows

Instruktioner

Forbered harefødderne og hindbærsyltetøjet mindst en dag i forvejen. Sådan laver du harefødder

Begynd med harefødderne. Bland forsigtigt æggehvider og flormelis sammen. Doser flormelis lidt ad gangen. Bland godt, til du har en tyk og jævn glasur.

Fyld glasuren i en sprøjtepose. Anvend en tylle med et lille hul, eller klip et lille hul i sprøjteposen. Tag lidt af glasuren fra, og tilsæt nogle dråber rød frugtfarve. Tilsæt flormelis, hvis glasuren bliver for tynd. Fyld også denne glasur i en sprøjtepose.

Udskriv skabelonerne, og tape bagepapir hen over skabelonerne. Sprøjt en linje langs med det runde mønster, der skal forestille poter. Fyld derefter midten ud med glasuren. Lad glasuren stivne lidt, og sprøjt derefter tre lyserøde prikker øverst på poten og en lidt større prik nederst på poten. Lad dem stivne helt.

Lav hindbærsyltetøjet. Kog hindbær og syltesukker sammen i en gryde i 3-4 minutter. Hæld syltetøjet på et varmt, helt rent glas, og stil det i køleskabet.

Forbered vaniljecremen. Skrab vaniljestangen, og kog den sammen med fløden. Tag vaniljestangen op af fløden. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen til en luftig blanding.

Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil den koldt.

Lav lagkagebundene. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Pisk æg og sukker i nogle minutter, til det er luftigt. Bland kartoffelmel, kokosmel og bagepulver i en skål, og vend det hele i æggeblandingen. Rør, til blandingen er jævn.

Læg et stykke bagepapir i bunden af en form på ca. 25 x 30 cm. Smør kanterne, og hæld dejen i formen. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-7 minutter.

Monter kagerne. Pisk fløden til skum, og tryk runde bunde ud på hhv. ca. 7 cm og 5 cm i diameter, 6 af hver. Fordel hindbærsyltetøj på de største bunde og vaniljecreme på de mindre. Læg de mindste bunde oven på de største med hindbærsyltetøj, og fordel et tykt lag flødeskum over hver kage.

Rul marcipanen ud på flormelis, så den ikke klistrer, og skær den ud i cirkler på 14 cm i diameter. Dæk kagerne med marcipanen, og form den omkring kagen. Dup lidt vand på den nederste del af marcipanen, og sæt to harefødder på.

Tryk forsigtigt toppen af kagen lidt ned, og dup lidt vand på. Klip et stykke af en stor marshmallow, eller brug små, og sæt det/den på som hale på toppen, der hvor du har duppet med vand. Server kagerne.

Tip. Bunden er glutenfri, men kan også sagtens laves med almindeligt hvedemel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.