Ingredienser
Harefødder
1 pasteurisiert æggehvide, ca. 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
Dekoration
nogle dråber rød frugtfarve
Skabeloner (findes her)
Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
1 dl Dansukker Økologisk Syltesukker
Vaniljecreme
1/4 vaniljestang
1 1/4 dl fløde
2 pasteuriseret æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetemperatur
Bund
3 æg
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
3/4 dl kartoffelmel
3/4 dl kokosmel
1 tsk. bagepulver
Garnering
4 dl piskefløde
hvid marcipan
Dansukker Økologisk Flormelis
harefødder
marshmallows
Instruktioner
Forbered harefødderne og hindbærsyltetøjet mindst en dag i forvejen. Sådan laver du harefødder
Begynd med harefødderne. Bland forsigtigt æggehvider og flormelis sammen. Doser flormelis lidt ad gangen. Bland godt, til du har en tyk og jævn glasur.
Fyld glasuren i en sprøjtepose. Anvend en tylle med et lille hul, eller klip et lille hul i sprøjteposen. Tag lidt af glasuren fra, og tilsæt nogle dråber rød frugtfarve. Tilsæt flormelis, hvis glasuren bliver for tynd. Fyld også denne glasur i en sprøjtepose.
Udskriv skabelonerne, og tape bagepapir hen over skabelonerne. Sprøjt en linje langs med det runde mønster, der skal forestille poter. Fyld derefter midten ud med glasuren. Lad glasuren stivne lidt, og sprøjt derefter tre lyserøde prikker øverst på poten og en lidt større prik nederst på poten. Lad dem stivne helt.
Lav hindbærsyltetøjet. Kog hindbær og syltesukker sammen i en gryde i 3-4 minutter. Hæld syltetøjet på et varmt, helt rent glas, og stil det i køleskabet.
Forbered vaniljecremen. Skrab vaniljestangen, og kog den sammen med fløden. Tag vaniljestangen op af fløden. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen til en luftig blanding.
Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil den koldt.
Lav lagkagebundene. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Pisk æg og sukker i nogle minutter, til det er luftigt. Bland kartoffelmel, kokosmel og bagepulver i en skål, og vend det hele i æggeblandingen. Rør, til blandingen er jævn.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en form på ca. 25 x 30 cm. Smør kanterne, og hæld dejen i formen. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-7 minutter.
Monter kagerne. Pisk fløden til skum, og tryk runde bunde ud på hhv. ca. 7 cm og 5 cm i diameter, 6 af hver. Fordel hindbærsyltetøj på de største bunde og vaniljecreme på de mindre. Læg de mindste bunde oven på de største med hindbærsyltetøj, og fordel et tykt lag flødeskum over hver kage.
Rul marcipanen ud på flormelis, så den ikke klistrer, og skær den ud i cirkler på 14 cm i diameter. Dæk kagerne med marcipanen, og form den omkring kagen. Dup lidt vand på den nederste del af marcipanen, og sæt to harefødder på.
Tryk forsigtigt toppen af kagen lidt ned, og dup lidt vand på. Klip et stykke af en stor marshmallow, eller brug små, og sæt det/den på som hale på toppen, der hvor du har duppet med vand. Server kagerne.
Tip. Bunden er glutenfri, men kan også sagtens laves med almindeligt hvedemel.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.