Harefødder

Lav dit eget påskeslik! Det er både lækkert og sjovt for hele familien. Lav en nem glasur, og form den til harefødder eller noget andet fint. Harefødderne er fine på en påskekage.

ca. 100 stk.

1 time + 1 døgns hvile

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Glasur
1 pasteuriseret æggehvide, ca. 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis

Smagsgiver
1 tsk. citronaroma
1 tsk. pebermyntedråber

Dekoration
nogle dråber rød frugtfarve

Skabeloner
(findes her)

Instruktioner

Bland forsigtigt æggehvider og flormelis sammen. Doser flormelis lidt ad gangen. Bland godt, til du har en tyk og jævn glasur. Dryp valgfri smagsgiver i, hvis det ønskes. Det kræver muligvis lidt ekstra flormelis.

Fyld næsten al glasuren i en sprøjtepose med en tylle med et lille hul, eller klip et lille hul i sprøjteposen. Tag lidt af glasuren fra, og farv den med nogle dråber rød frugtfarve. Tilsæt flormelis, hvis glasuren bliver for tynd. Fyld den farvede glasur i en sprøjtepose med en tylle med et lille hul, eller klip et lille hul i sprøjteposen.

Udskriv skabelonerne, og tape bagepapir hen over skabelonerne. Sprøjt en linje langs med det runde mønster, der skal forestille poter. Fyld derefter midten ud med glasuren. Lad glasuren stivne lidt, og sprøjt derefter tre lyserøde prikker øverst på poten og en lidt større prik nederst på poten. Lad det stivne.

Dekorer påskekagerne, eller spis dem, som de er.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.