Nem æblekage

ca. 6 port.
Nem æblekage
Bedømmelse: (0 vurderinger)

Ingredienser

100 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl hvedemel

Fyld
750 g æbler
1 dl mandelflager
3/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. kartoffelmel


Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret. Tilsæt rørsukker, og rør, til det er en ensartet masse. Tilsæt vaniljesukker og mel, og bland det hele til en jævn dej. Fordel dejen i en form. Skræl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og fordel dem over dejen. Drys med mandelflagerne. Bland rørsukker, vaniljesukker, kanel og kartoffelmel, og strø det ud over æblerne. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Serveres med letpisket fløde eller cremefraiche.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker