Mokkaiskage med bær og chokoladesauce

ca. 8 portioner
Mokkaiskage med bær og chokoladesauce
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Tærtebund

    • 150 g havrekiks
    • 100 g hakkede hasselnødder
    • 3/4 dl Dansukker Rørsukker
    • 125 g smør eller margarine

    Is

    • 3 dl piskefløde
    • 1 spsk. vaniljesukker
    • 3 æggeblommer
    • 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 1-2 rør Nescafé Espresso
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

    Sauce

    • 1 spsk. smør eller margarine
    • 2 spsk. kakao
    • 1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 3 spsk. Dansukker Rørsukker
    • 1 spsk. vaniljesukker
    • 1 dl fløde

    Tilbehør

    • 500 g (1 l) friske bær, f.eks. hindbær og blåbær

    Knus kiksene, og bland dem med nødder og rørsukker i en skål. Smelt fedtstoffet, og kom det i blandingen i skålen. Tryk kiksemassen ud i bunden og på kanterne i en form. Stil i køleskab. Pisk fløde og vaniljesukker til fast skum i en skål. Pisk æg og flormelis let og luftigt i en anden skål. Tilsæt espressopulver og sirup, og rør, indtil massen er ensartet. Vend flødeskummet i æggemassen. Hæld dejen i formen. Frys tærten i mindst tre timer.

    Smelt fedtstoffet til saucen i en gryde, og tilsæt kakao. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bring blandingen i kog. Server tærten med chokoladesaucen og friske bær.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker