Karameltrøffeltærte

Ca. 10 stk. Ca. 50 minutter + 5 timer i køleskabet
Karameltrøffeltærte på en lækker nøddebund. Siruppen kombineret med den lyse og mørke chokolade giver en ekstra cremet karameltrøffel. Afslut med flagesalt og nødder, og så er kagen perfekt.
Karameltrøffeltærte
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Nøddebund

    • 2 dl mandler
    • 3 dl jordnødder, saltede
    • 25 g smør
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 dl revet kokos

    Karameltrøffel

    • 150 g mørk chokolade
    • 150 g lys chokolade
    • 2 dl piskefløde
    • 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1/2 tsk flagesalt

    Pynt

    • Nødder efter valg

    Sæt ovnen på 150 °C.

    Hak nødderne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør nøddeblandingen i. Bland resten af ingredienserne i, og bland til en tyk masse.

    Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter. Lad den afkøle i formen.

    Forbered karameltrøflen. Hak den mørke og lyse chokolade, og stil det til side. Kog piskefløde og sirup i en tykbundet kasserolle, og hæld chokoladen i lidt efter lidt. Rør sammen til en jævn masse. Rør flagesalt i, og lad dejen køle lidt af.

    Hæld trøflen over den kolde nøddebund, som stadig er i formen, og stil den i køleskabet i 4-5 timer. Strø lidt hakkede nødder over inden servering.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker