Figenkager

Cirka 20 stykker

PT55M

50 minutter

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

250 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/2 tsk. vaniljesukker
4 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
En knsp. salt
Figenmarmelade

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det ned i smørblandingen.

Fordel dejen i 20 små muffinsforme, og tryk et lille hul i dejen med en meldrysset finger.

Fyld hullet med figenmarmelade.

Bag kagerne i den nederste del af ovnen i 14-16 minutter, til de har fået en fin farve. Tag kagerne ud, og lad dem køle af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.