Ingredienser
Bund
8 stk. Digestive-kiks
40 g smør
1/2 dl hel boghvede
Blommekompot
200 g blommer
1/2 dl hvidvin
1 dl Dansukker Syltesukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
Citroncheesecake
3 æggeblommer
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 spsk. citronsaft
skallen af 1/2 citron
300 g flødeost
3 dl piskefløde
Instruktioner
Blend Digestive-kiksene, smelt smørret i en gryde, og bland det hele sammen i en skål. Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter, og lad dem køle af. Bland boghvedekernerne sammen med blandingen af kiks og smør og tryk det ned som en bund i en rund form/springform med en diameter på ca. 18 cm. Stil bunden i fryseren i 30 minutter.
Lav blommekompotten. Kog alle ingredienserne i en gryde i ca. 4 minutter. Bland jævnt og lad kompotten køle af. Hæld 3/4 af kompotten i en silikoneform med en diameter på ca. 14 cm. Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til dekoration. Stil i fryseren i ca. 1 time.
Lav cheesecakemassen. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt citronsaft og –skal og flødeost, og pisk blandingen jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.
Tag bunden og kompotten ud af fryseren. Tag kagebunden ud af springformen, placer den i midten af en anden rund form med en diameter på 20 cm, gerne med kageplast langs kanten, så den bliver høj nok. Læg kompotten på bunden.
Hæld 3/4 af citroncheesecakemassen over, og glat overfladen. Hæld den resterende cheesecakemasse i små runde silikoneforme til dekoration. Stil i fryseren i ca. 4 timer.
Tag cheesecaken ud af formen, fjern kageplast og placer cheesecaken på et serveringsfad. Dekorér kagen med kompot, cheesecake og friske bær. Server cheesecaken efter 15-20 minutter ved stuetemperatur.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?