Citroncheesecake med blommekompot - Opskrifter

Citroncheesecake med blommekompot

10 stk ca. 1,5 time + 4 timer i fryseren
Sommerlig cheesecake med smag af citron og blommekompot. En rigtigt god cheesecake med blommekompot i skjul og en smagfuld bund af digestivekiks! Smag - og nyd den!
Citroncheesecake med blommekompot
Bedømmelse: (30vurderinger)

Ingredienser

    Bund

    • 8 stk. Digestive-kiks
    • 40 g smør
    • 1/2 dl hel boghvede

    Blommekompot

    • 200 g blommer
    • 1/2 dl hvidvin
    • 1 dl Dansukker Syltesukker
    • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup

    Citroncheesecake

    • 3 æggeblommer
    • 2 dl Dansukker Flormelis
    • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup
    • 1 spsk. citronsaft
    • skallen af 1/2 citron
    • 300 g flødeost
    • 3 dl piskefløde

    Blend Digestive-kiksene, smelt smørret i en gryde, og bland det hele sammen i en skål. Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter, og lad dem køle af. Bland boghvedekernerne sammen med blandingen af kiks og smør og tryk det ned som en bund i en rund form/springform med en diameter på ca. 18 cm. Stil bunden i fryseren i 30 minutter.

    Lav blommekompotten. Kog alle ingredienserne i en gryde i ca. 4 minutter. Bland jævnt og lad kompotten køle af. Hæld 3/4 af kompotten i en silikoneform med en diameter på ca. 14 cm. Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til dekoration. Stil i fryseren i ca. 1 time.

    Lav cheesecakemassen. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt citronsaft og –skal og flødeost, og pisk blandingen jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

    Tag bunden og kompotten ud af fryseren. Tag kagebunden ud af springformen, placer den i midten af en anden rund form med en diameter på 20 cm, gerne med kageplast langs kanten, så den bliver høj nok. Læg kompotten på bunden.

    Hæld 3/4 af citroncheesecakemassen over, og glat overfladen. Hæld den resterende cheesecakemasse i små runde silikoneforme til dekoration. Stil i fryseren i ca. 4 timer.

    Tag cheesecaken ud af formen, fjern kageplast og placer cheesecaken på et serveringsfad. Dekorér kagen med kompot, cheesecake og friske bær. Server cheesecaken efter 15-20 minutter ved stuetemperatur.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;