Chokolade-myntekaramel

ca. 35 stk.
Chokolade-myntekaramel
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup, gerne økologisk
  • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk. kakao
  • 8 stykker After Eight
  • 2 knsp. eddike 7 %

Bland sukker og de to slags sirup, fløde og kakao i en gryde, og kog blandingen i 20 minutter. Tilsæt chokoladestykkerne og eddiken, og rør i blandingen. Kog i yderligere 5 minutter. Dryp lidt af blandingen i et glas med koldt vand for at se, om den størkner. Mærk, om konsistensen er passende, eller brug et termometer (120-125 °C). Lad evt. blandingen koge i yderligere nogle minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Hæld blandingen op i en let oliesmurt form på ca. 15 x 20 cm. Lad den køle af. Skær karamellen i mindre stykker, og pak stykkerne ind i cellofan eller bagepapir.

 

Se film: Sådan laver du karameller

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker