1 liter æbler i tern.
Saften af 1/2 citron
350 g Dansukker Sukker
2 æg
1 dl olie
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
2 dl hakkede pekannødder
1. Sæt ovnen på 175 °C.
2. Smør en form på 23 x 33 cm.
3. Skræl æblerne, og skær dem i tern.
4. Bland sukker og citronsaft i æbleternene.
5. Bland mel, bagepulver, salt, kanel og nødder i en skål.
6. Pisk æggene hvide og luftige.
7. Hæld æg, olie og vanilje i æble- og sukkerblandingen.
8. Hæld blandingen i formen, og bag kagen i ca. 1 time. Stik forsigtigt en tandstikker ned midt i kagen for at kontrollere, om den er færdigbagt.
9. Lad kagen hvile et par timer inden servering.
Pisk 1 dl piskefløde sammen med 250 g mascarpone og kornene fra en vaniljestang. Smag cremen til med 3-4 spsk. æblecider, der piskes i.
Opskrift Annelie Bengtsson, Köping, Sverige