Mørk Sirup

Mørk Sirup har mere karakter med en fyldigere aromatisk karamelsmag, salt og syrlighed og er mørkere i farven. Passer til såvel brunkager og chokoladekaramel som brune bønner, kåldolmere og andre madretter.

Sirup (sukkersirup) fås ved at blande forskellige sidestrømme, der opstår, når man fremstiller hvidt sukker af roe- eller rørsukker. Sirup er en sejtflydende opløsning bestående af sukker (sakkarose), druesukker (glukose) og frugtsukker (fruktose). Kombinationen af de forskellige sukkerarter forhindrer krystallisering, og det meget høje sukkerindhold på ca. 80 % garanterer lang holdbarhed.

Sirup fremstilles i forskellige kvaliteter, ved at de forskellige sidestrømme blandes på forskellige måder, og på den måde opnår man variationer i farve og smag. Farven og smagen stammer hovedsageligt fra mindre mængder mineralsalte og andre stoffer, som findes naturligt i råvaren, men det kan være nødvendigt at tilsætte salt for at opnå den rette smagsprofil. Hver enkelt kvalitet er tilpasset sit særlige anvendelsesområde. Sirup som produkt er særligt anvendeligt til bagning, men anvendes også til konfektureprodukter, is og desserter.

Ud over at give en sød smag har sirup en del funktionelle fordele: Det fremmer gæringen i brød, giver en fin skorpe på brødet, holder brødet saftigt og frisk længere og er desuden en udmærket smagsgiver og smagsforstærker i forskellige madretter.

Sirupsflasken er transparent, hvilket gør det let at dosere og har et praktisk drypfrit låg.

Mål og vægt: Sirup
1 dl = 140 g
1 spsk = 20 g
1 tsk = 7 g

Tips
- Også i sukkerfrit brød bør der tilsættes 2 spsk sirup til 1/2 l dejvæske. Gæren "æder" siruppen under hævningen, så brødet er sukkerfrit, når det er færdigt. Prøv det! Du vil kunne mærke en klar forskel.
- De brunede kartofler laves nemmest, ved at man smelter lidt sirup på panden. Når den er varm, vender man kartoflerne her i. Efter kort tid er de flot lysebrune og klar til servering.

Mørk Sirup

Læs mere om vores smagscirkler »

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 1318 kJ/310 kcal
Fedt 0 g
- heraf mættet fedt 0 g
Kulhydrat 77 g
- heraf sukkerarter 77 g
Protein <0,5 g
Salt 0,94 g
Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.