Mørk Sirup

Mørk Sirup har mere karakter med en fyldigere aromatisk karamelsmag, salt og syrlighed og er mørkere i farven. Passer til såvel brunkager og chokoladekaramel som brune bønner, kåldolmere og andre madretter.

Sirup (sukkersirup) fås ved at blande forskellige sidestrømme, der opstår, når man fremstiller hvidt sukker af roe- eller rørsukker. Sirup er en sejtflydende opløsning bestående af sukker (sakkarose), druesukker (glukose) og frugtsukker (fruktose). Kombinationen af de forskellige sukkerarter forhindrer krystallisering, og det meget høje sukkerindhold på ca. 80 % garanterer lang holdbarhed.

Sirup fremstilles i forskellige kvaliteter, ved at de forskellige sidestrømme blandes på forskellige måder, og på den måde opnår man variationer i farve og smag. Farven og smagen stammer hovedsageligt fra mindre mængder mineralsalte og andre stoffer, som findes naturligt i råvaren, men det kan være nødvendigt at tilsætte salt for at opnå den rette smagsprofil. Hver enkelt kvalitet er tilpasset sit særlige anvendelsesområde. Sirup som produkt er særligt anvendeligt til bagning, men anvendes også til konfektureprodukter, is og desserter.

Ud over at give en sød smag har sirup en del funktionelle fordele: Det fremmer gæringen i brød, giver en fin skorpe på brødet, holder brødet saftigt og frisk længere og er desuden en udmærket smagsgiver og smagsforstærker i forskellige madretter.

Sirupsflasken er transparent, hvilket gør det let at dosere og har et praktisk drypfrit låg.

Mål og vægt: Sirup
1 dl = 140 g
1 spsk = 20 g
1 tsk = 7 g

Tips
- Også i sukkerfrit brød bør der tilsættes 2 spsk sirup til 1/2 l dejvæske. Gæren "æder" siruppen under hævningen, så brødet er sukkerfrit, når det er færdigt. Prøv det! Du vil kunne mærke en klar forskel.
- De brunede kartofler laves nemmest, ved at man smelter lidt sirup på panden. Når den er varm, vender man kartoflerne her i. Efter kort tid er de flot lysebrune og klar til servering.

Mørk Sirup

Læs mere om vores smagscirkler »

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 1318 kJ/310 kcal
Fedt 0 g
- heraf mættet fedt 0 g
Kulhydrat 77 g
- heraf sukkerarter 77 g
Protein <0,5 g
Salt 0,94 g

Opskrifter

Opskrifter med Mørk Sirup »

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.