Brun Farin
Brun Farin, eller puddersukker som det tidligere blev kaldt, er en blanding af sukker og rørsukkersirup. Brun Farin anvendes bl.a. i Irish Coffee, som drys på ymer, til glasering på skinker og oven på kager, f.eks. brunsviger. Brun Farin er velegnet til madlavning, fordi den lidt specielle, krydrede aroma passer godt til smagen i bl.a. etnisk mad. Brun Farin får desuden smagen af de øvrige råvarer og krydderier til at træde tydeligere frem.
Mål og vægt: Brun Farin
1 dl = ca. 75 g
1 spsk = ca. 13 g
1 tsk = ca. 4 g
Tips
- Det bedste måde at opbevare Brun Farin på, er i en tæt lukket beholdere, som stilles i køleskabet. At Brun Farin bliver tørt skyldes at det er et fugtigt sukker som udtørrer (Brun Farin er hvidt sukker tilsat rørsukkersirup). Når væsken forsvinder, udtørrer sukkeret og det bliver klumpet. Dette kan afhjælpes ved at ligge et stykke kartoffel eller et stykke fugtigt køkkenrulle ned i pakken og lade det stå. Er sukkeret meget hårdt kan proceduren gentages op til et par gange.
- Brun Farin er velegnet til madlavning. Prøv at panere kyllingestykker let med farin, inden de steges. Herligt!
- Lidt Brun Farin i paneringen til fisk giver en ny, spændende smag.
- Erstat en kop melis med en kop Brun Farin næste gang du bager chokoladekage – det giver en ekstra god smag.
Brun Farin
Læs mere om vores smagscirkler »
Næringsindhold pr. 100 g
Energi | 1655 kJ/389 kcal |
Fedt | 0 g |
- heraf mættet fedt | 0 g |
Kulhydrat | 97 g |
- heraf sukkerarter | 96 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0,11 g |

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.