Brun Farin

Brun Farin, eller puddersukker som det tidligere blev kaldt, er en blanding af sukker og rørsukkersirup. Brun Farin anvendes bl.a. i Irish Coffee, som drys på ymer, til glasering på skinker og oven på kager, f.eks. brunsviger. Brun Farin er velegnet til madlavning, fordi den lidt specielle, krydrede aroma passer godt til smagen i bl.a. etnisk mad. Brun Farin får desuden smagen af de øvrige råvarer og krydderier til at træde tydeligere frem.

Mål og vægt: Brun Farin
1 dl = ca. 75 g
1 spsk = ca. 13 g
1 tsk = ca. 4 g

Tips
- Det bedste måde at opbevare Brun Farin på, er i en tæt lukket beholdere, som stilles i køleskabet. At Brun Farin bliver tørt skyldes at det er et fugtigt sukker som udtørrer (Brun Farin er hvidt sukker tilsat rørsukkersirup). Når væsken forsvinder, udtørrer sukkeret og det bliver klumpet. Dette kan afhjælpes ved at ligge et stykke kartoffel eller et stykke fugtigt køkkenrulle ned i pakken og lade det stå. Er sukkeret meget hårdt kan proceduren gentages op til et par gange.

- Brun Farin er velegnet til madlavning. Prøv at panere kyllingestykker let med farin, inden de steges. Herligt!

- Lidt Brun Farin i paneringen til fisk giver en ny, spændende smag.

- Erstat en kop melis med en kop Brun Farin næste gang du bager chokoladekage – det giver en ekstra god smag.

Brun Farin

Læs mere om vores smagscirkler »

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 1650 kJ/390 kcal
Fedt 0 g
- heraf mættet fedt 0 g
Kulhydrat 97 g
- heraf sukkerarter 95 g
Protein < 0,5 g
Salt 0,08 g

Opskrifter

Opskrifter med Brun Farin »

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.