Vredne studenter

ca. 20 stk.
Vredne studenter
Bedømmelse: (15vurderinger)

Ingredienser

Dej
225 g usaltet smør
3 3/4 dl hvedemel
4 tsk. vaniljesukker
3/4 dl fløde

Fyld
200 g hasselnødder
1 1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 æggehvide
2 tsk. vand
1 spsk. stuetempereret usaltet smør

En gammel klassiker, altid god at servere.

Bland smør, mel og vaniljesukker sammen til en grynet masse. Tilsæt fløden, og saml dejen hurtigt. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 minutter, gerne natten over. Mal nødderne, og bland dem med sukkeret, æggehviden og vandet, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt smørret. Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en størrelse på ca. 20 x 20 cm. Læg fyldet ovenpå. Fold dejen ved hjælp af papiret, så den ligger dobbelt. Skær strimler på en centimeters tykkelse, og vrid dem et par gange, inden de lægges på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker