Vredne studenter

ca. 20 stk.

Vurdering (20 st)

Ingredienser

Dej
225 g usaltet smør
3 3/4 dl hvedemel
4 tsk. vaniljesukker
3/4 dl fløde

Fyld
200 g hasselnødder
1 1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 æggehvide
2 tsk. vand
1 spsk. stuetempereret usaltet smør

Instruktioner

En gammel klassiker, altid god at servere.

Bland smør, mel og vaniljesukker sammen til en grynet masse. Tilsæt fløden, og saml dejen hurtigt. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 minutter, gerne natten over. Mal nødderne, og bland dem med sukkeret, æggehviden og vandet, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt smørret. Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en størrelse på ca. 20 x 20 cm. Læg fyldet ovenpå. Fold dejen ved hjælp af papiret, så den ligger dobbelt. Skær strimler på en centimeters tykkelse, og vrid dem et par gange, inden de lægges på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.