Vredne studenter

ca. 20 stk.

Vurdering (20 stk)

Ingredienser

Dej
225 g usaltet smør
3 3/4 dl hvedemel
4 tsk. vaniljesukker
3/4 dl fløde

Fyld
200 g hasselnødder
1 1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 æggehvide
2 tsk. vand
1 spsk. stuetempereret usaltet smør

Instruktioner

En gammel klassiker, altid god at servere.

Bland smør, mel og vaniljesukker sammen til en grynet masse. Tilsæt fløden, og saml dejen hurtigt. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 minutter, gerne natten over. Mal nødderne, og bland dem med sukkeret, æggehviden og vandet, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt smørret. Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en størrelse på ca. 20 x 20 cm. Læg fyldet ovenpå. Fold dejen ved hjælp af papiret, så den ligger dobbelt. Skær strimler på en centimeters tykkelse, og vrid dem et par gange, inden de lægges på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.