Ingredienser
8 dl hvedemel
3 dl Dansukker Sukker
375 g smør
2,5 dl mandler
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
Instruktioner
Skold, smut og hak mandlerne helt fint. Bland sukker og vaniljesukker sammen med hvedemel og de finthakkede mandler, tilsæt smør og saml dejen med ægget. Ælt dejen til den er ensartet og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl med dybe riller.
Tænd ovnen på 200°C. Sprøjt dejen ud i kranse på en bageplade med bagepapir. Bag vaniljekransene midt i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter (hold øje med at de ikke bliver for mørke) og lad dem køle af på en bagerist, inden du binder bånd i dem.
Tænd ovnen på 200°C. Læg julestokkene på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten (hold øje med at de ikke bliver for mørke). Lad kagerne køle helt af.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.