Triple Trifli med hasselnød-sesam-knas

Som navnet antyder, er det en hyggelig trio-symfoni af sommerens frugter, som bliver forvandlet til en nem og lækker dessert. Lag på lag af forskellige smage krydret med knasende sprød hasselnød-sesam-knas!
- Opskrift Mandekogebogen

4 portioner

PT25M

20 minutter

Vurdering (16 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Stikkelsbærkompot:
1,5 dl grønne stikkelsbær
1,5 dl syltesukker

Rabarberkompot:
2 stængler rabarber
1 spsk. vaniljesukker
1 dl syltesukker

Hindbærkompot:
1 dl hindbær
0,5 vaniljestang
0,5 dl syltesukker

Hasselnød-sesam-knas:
1 dl hasselnødder
0,5 dl sesamfrø
1 dl mørk sirup
 

2 dl piskefløde

Instruktioner

I tre gryder (eller en af gangen alt efter overblik!) fordeles de tre forskellige typer bær og tilsættes sukker og de resterende ingredienser. Stikkelsbærkompotten skal være den syrlige del, rabarberen den sødmefulde og hindbærdelen den mere parfumerede.

Alle tre kompotter skal simre i ca. 10 minutter, indtil konsistensen er let flydende til fast. Lad dem køle helt ned i køleskabet.

I mellemtiden hakker du hasselnødderne groft og blander dem sammen med sesamfrø og den mørke sirup. Hæld den klistrede masse på en bageplade med bagepapir og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft - indtil der kommer lidt mørke farver på massen og siruppen karamelliserer let. Lad det køle helt af.

Pisk piskefløden stiv.

Fordel lag på lag af skiftevis kompot, knas og flødeskum og servér straks!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?