Triple Trifli med hasselnød-sesam-knas

Som navnet antyder, er det en hyggelig trio-symfoni af sommerens frugter, som bliver forvandlet til en nem og lækker dessert. Lag på lag af forskellige smage krydret med knasende sprød hasselnød-sesam-knas!
- Opskrift Mandekogebogen

4 portioner

20 minutter

Vurdering (9 stk)

Ingredienser

Stikkelsbærkompot:
1,5 dl grønne stikkelsbær
1,5 dl syltesukker

Rabarberkompot:
2 stængler rabarber
1 spsk. vaniljesukker
1 dl syltesukker

Hindbærkompot:
1 dl hindbær
0,5 vaniljestang
0,5 dl syltesukker

Hasselnød-sesam-knas:
1 dl hasselnødder
0,5 dl sesamfrø
1 dl mørk sirup
 

2 dl piskefløde

Instruktioner

I tre gryder (eller en af gangen alt efter overblik!) fordeles de tre forskellige typer bær og tilsættes sukker og de resterende ingredienser. Stikkelsbærkompotten skal være den syrlige del, rabarberen den sødmefulde og hindbærdelen den mere parfumerede.

Alle tre kompotter skal simre i ca. 10 minutter, indtil konsistensen er let flydende til fast. Lad dem køle helt ned i køleskabet.

I mellemtiden hakker du hasselnødderne groft og blander dem sammen med sesamfrø og den mørke sirup. Hæld den klistrede masse på en bageplade med bagepapir og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft - indtil der kommer lidt mørke farver på massen og siruppen karamelliserer let. Lad det køle helt af.

Pisk piskefløden stiv.

Fordel lag på lag af skiftevis kompot, knas og flødeskum og servér straks!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.