Triple Trifli med hasselnød-sesam-knas

Som navnet antyder, er det en hyggelig trio-symfoni af sommerens frugter, som bliver forvandlet til en nem og lækker dessert. Lag på lag af forskellige smage krydret med knasende sprød hasselnød-sesam-knas!
- Opskrift Mandekogebogen

4 portioner

20 minutter

Vurdering (9 stk)

Ingredienser

Stikkelsbærkompot:
1,5 dl grønne stikkelsbær
1,5 dl syltesukker

Rabarberkompot:
2 stængler rabarber
1 spsk. vaniljesukker
1 dl syltesukker

Hindbærkompot:
1 dl hindbær
0,5 vaniljestang
0,5 dl syltesukker

Hasselnød-sesam-knas:
1 dl hasselnødder
0,5 dl sesamfrø
1 dl mørk sirup
 

2 dl piskefløde

Instruktioner

I tre gryder (eller en af gangen alt efter overblik!) fordeles de tre forskellige typer bær og tilsættes sukker og de resterende ingredienser. Stikkelsbærkompotten skal være den syrlige del, rabarberen den sødmefulde og hindbærdelen den mere parfumerede.

Alle tre kompotter skal simre i ca. 10 minutter, indtil konsistensen er let flydende til fast. Lad dem køle helt ned i køleskabet.

I mellemtiden hakker du hasselnødderne groft og blander dem sammen med sesamfrø og den mørke sirup. Hæld den klistrede masse på en bageplade med bagepapir og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft - indtil der kommer lidt mørke farver på massen og siruppen karamelliserer let. Lad det køle helt af.

Pisk piskefløden stiv.

Fordel lag på lag af skiftevis kompot, knas og flødeskum og servér straks!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.