Ingredienser
Kage
2 dl kakaopulver
5 dl mælk
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
250 g smør eller margarine
3 dl Dansukker Sukker
4 æg
7 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
Fyld
400 g Philadelphia smøreost naturel light
3 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
Pynt
1 rulle grøn marcipan (Odense)
150 g marcipan
1 dl Dansukker Flormelis
gul og sort frugtfarve
50 g mørk chokolade
Instruktioner
Læg bagepapir i en bradepande. Smør papiret, og drys med rasp.
Rør kakaopulver, mælk og sukker sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Lad det køle af. Rør fedtstof og sukker let og luftigt. Tilsæt æg, et ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med mælkeblandingen. Hæld dejen op i bradepanden 30 x 40 cm. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.
Vend kagen ud på papir, og lad den køle af. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Skær traktorhuset og to hjul ud af kagen. Del alle tre dele på langs, så der bliver to skiver af hver, og kom fyldet på den ene af hver del. Læg de andre dele ovenpå. Dæk traktorhuset med den grønne marcipan. Skær den overflødige marcipan fra.
Bland flormelis i marcipanen. Tag en fjerdedel af marcipanen fra, og farv den med gul frugtfarve. Resten farves sort. Rul marcipanen tyndt ud. Beklæd hjulene med den sorte marcipan, og tryk to cirkler ud af den gule marcipan, som lægges oven på hjulene. Pynt kagen med den tiloversblevne marcipan og med smeltet chokolade.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!