Tomattærte

ca. 6 portioner

Vurdering (49 stk)

Ingredienser

Dej
150 g smør eller margarine
1 1/2 dl grahamsmel
1 1/2 dl hvedemel
1 spsk. koldt vand

Fyld
400 g cocktailtomater
2-3 zittauerløg
2 spsk. flydende margarine
2 tsk. Dansukker Brun Farin
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1-2 fed hvidløg, kan udelades
1 spsk. hakket frisk oregano
2 spsk. hakket, frisk basilikum
1/2 tsk. salt
1-2 tsk. sambal oelek
4 dl revet lagret Cheddarost
2 dl piskefløde

Instruktioner

Ælt ingredienserne til tærtedejen sammen. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Forbag tærtebunden ved 225 °C i ca. 10 minutter.

Pil og hak løgene. Svits løgene i fedtstoffet sammen med den brune farin. Tilsæt tomatpuré, sirup, hvidløg, krydderurter, salt og sambal oelek. Smag til, og tilsæt evt. mere krydderi. Læg først et lag ost på tærtebunden. Bred derefter fyldet ud over osten. Læg tomaterne på. Drys med den resterende ost. Hæld fløden på. Bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server tærten med en frisk salat til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.