Tiramisu-cheesecake

Tiramisu, en lækker italiensk dessert. Prøv noget nyt, og lav en tiramisu-cheesecake, som er nem at forberede og lækkert cremet.

10 stykker

50 minutter + 3 timers frysetid

Vurdering (9 stk)

Ingredienser

Bund
50 g smør
100 g ladyfingers

Kaffe til ladyfingers og cheesecake
2 1/2 dl vand + 2 spsk. pulverkaffe
amaretto, valgfrit
ca. 100 g ladyfingers

Tiramisucreme
3 æg
2 dl Dansukker ØKO Flormelis
3 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 tsk. vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl piskefløde

Pynt
kakao

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Blend ladyfingers, og bland dem med det smeltede smør i en skål. Tryk blandingen ud i bunden af en springform, ca. 20 cm i diameter. Stil den i fryseren.

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt pulverkaffen. Lad det køle af, og tilsæt amaretto, hvis det ønskes. Stil blandingen til side.

Del æggene i blommer og hvider i to forskellige skåle. Pisk æggeblommer, flormelis, glukosesirup og vaniljesukker, til det er luftigt. Tilsæt mascarpone, og pisk det sammen.

Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen. Vend derefter 1 spsk. af kaffen i.

Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i cremen. Hæld 1/3 af mascarponecremen over kiksebunden, og stil det i fryseren i 1 time.

Tag formen ud af fryseren. Dyp hurtigt ladyfingers i kaffen, og læg dem på cheesecaken. Hæld yderligere 1/3 af cremen over ladyfingers, og stil i fryseren i en time.

Stil resten af cremen i køleskabet. Pisk den derefter op, og fyld den i en sprøjtepose med rund tylle. Tag cheesecaken ud, og sprøjt cremen på toppen. Stil den i fryseren i en time.

Tag cheesecaken ud 15 minutter inden servering, og drys kakao på med en lille si.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.