Tiramisu-cheesecake

Tiramisu, en lækker italiensk dessert. Prøv noget nyt, og lav en tiramisu-cheesecake, som er nem at forberede og lækkert cremet.

10 stykker

50 minutter + 3 timers frysetid

Vurdering (9 stk)

Ingredienser

Bund
50 g smør
100 g ladyfingers

Kaffe til ladyfingers og cheesecake
2 1/2 dl vand + 2 spsk. pulverkaffe
amaretto, valgfrit
ca. 100 g ladyfingers

Tiramisucreme
3 æg
2 dl Dansukker ØKO Flormelis
3 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 tsk. vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl piskefløde

Pynt
kakao

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Blend ladyfingers, og bland dem med det smeltede smør i en skål. Tryk blandingen ud i bunden af en springform, ca. 20 cm i diameter. Stil den i fryseren.

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt pulverkaffen. Lad det køle af, og tilsæt amaretto, hvis det ønskes. Stil blandingen til side.

Del æggene i blommer og hvider i to forskellige skåle. Pisk æggeblommer, flormelis, glukosesirup og vaniljesukker, til det er luftigt. Tilsæt mascarpone, og pisk det sammen.

Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen. Vend derefter 1 spsk. af kaffen i.

Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i cremen. Hæld 1/3 af mascarponecremen over kiksebunden, og stil det i fryseren i 1 time.

Tag formen ud af fryseren. Dyp hurtigt ladyfingers i kaffen, og læg dem på cheesecaken. Hæld yderligere 1/3 af cremen over ladyfingers, og stil i fryseren i en time.

Stil resten af cremen i køleskabet. Pisk den derefter op, og fyld den i en sprøjtepose med rund tylle. Tag cheesecaken ud, og sprøjt cremen på toppen. Stil den i fryseren i en time.

Tag cheesecaken ud 15 minutter inden servering, og drys kakao på med en lille si.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.