Tiramisu-cheesecake

Tiramisu, en lækker italiensk dessert. Prøv noget nyt, og lav en tiramisu-cheesecake, som er nem at forberede og lækkert cremet.

10 stykker

50 minutter + 3 timers frysetid

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Bund
50 g smør
100 g ladyfingers

Kaffe til ladyfingers og cheesecake
2 1/2 dl vand + 2 spsk. pulverkaffe
amaretto, valgfrit
ca. 100 g ladyfingers

Tiramisucreme
3 æg
2 dl Dansukker ØKO Flormelis
3 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 tsk. vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl piskefløde

Pynt
kakao

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Blend ladyfingers, og bland dem med det smeltede smør i en skål. Tryk blandingen ud i bunden af en springform, ca. 20 cm i diameter. Stil den i fryseren.

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt pulverkaffen. Lad det køle af, og tilsæt amaretto, hvis det ønskes. Stil blandingen til side.

Del æggene i blommer og hvider i to forskellige skåle. Pisk æggeblommer, flormelis, glukosesirup og vaniljesukker, til det er luftigt. Tilsæt mascarpone, og pisk det sammen.

Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen. Vend derefter 1 spsk. af kaffen i.

Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i cremen. Hæld 1/3 af mascarponecremen over kiksebunden, og stil det i fryseren i 1 time.

Tag formen ud af fryseren. Dyp hurtigt ladyfingers i kaffen, og læg dem på cheesecaken. Hæld yderligere 1/3 af cremen over ladyfingers, og stil i fryseren i en time.

Stil resten af cremen i køleskabet. Pisk den derefter op, og fyld den i en sprøjtepose med rund tylle. Tag cheesecaken ud, og sprøjt cremen på toppen. Stil den i fryseren i en time.

Tag cheesecaken ud 15 minutter inden servering, og drys kakao på med en lille si.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.