Tiramisu-cheesecake

Tiramisu, en lækker italiensk dessert. Prøv noget nyt, og lav en tiramisu-cheesecake, som er nem at forberede og lækkert cremet.

10 stykker

PT55M

50 minutter + 3 timers frysetid

Vurdering (27 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bund
50 g smør
100 g ladyfingers

Kaffe til ladyfingers og cheesecake
2 1/2 dl vand + 2 spsk. pulverkaffe
amaretto, valgfrit
ca. 100 g ladyfingers

Tiramisucreme
3 æg
2 dl Dansukker ØKO Flormelis
3 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 tsk. vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl piskefløde

Pynt
kakao

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Blend ladyfingers, og bland dem med det smeltede smør i en skål. Tryk blandingen ud i bunden af en springform, ca. 20 cm i diameter. Stil den i fryseren.

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt pulverkaffen. Lad det køle af, og tilsæt amaretto, hvis det ønskes. Stil blandingen til side.

Del æggene i blommer og hvider i to forskellige skåle. Pisk æggeblommer, flormelis, glukosesirup og vaniljesukker, til det er luftigt. Tilsæt mascarpone, og pisk det sammen.

Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen. Vend derefter 1 spsk. af kaffen i.

Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i cremen. Hæld 1/3 af mascarponecremen over kiksebunden, og stil det i fryseren i 1 time.

Tag formen ud af fryseren. Dyp hurtigt ladyfingers i kaffen, og læg dem på cheesecaken. Hæld yderligere 1/3 af cremen over ladyfingers, og stil i fryseren i en time.

Stil resten af cremen i køleskabet. Pisk den derefter op, og fyld den i en sprøjtepose med rund tylle. Tag cheesecaken ud, og sprøjt cremen på toppen. Stil den i fryseren i en time.

Tag cheesecaken ud 15 minutter inden servering, og drys kakao på med en lille si.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.