Tiramisu-cheesecake

Tiramisu, en lækker italiensk dessert. Prøv noget nyt, og lav en tiramisu-cheesecake, som er nem at forberede og lækkert cremet.

10 stykker

PT55M

50 minutter + 3 timers frysetid

Vurdering (33 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bund
50 g smør
100 g ladyfingers

Kaffe til ladyfingers og cheesecake
2 1/2 dl vand + 2 spsk. pulverkaffe
amaretto, valgfrit
ca. 100 g ladyfingers

Tiramisucreme
3 æg
2 dl Dansukker ØKO Flormelis
3 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 tsk. vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl piskefløde

Pynt
kakao

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Blend ladyfingers, og bland dem med det smeltede smør i en skål. Tryk blandingen ud i bunden af en springform, ca. 20 cm i diameter. Stil den i fryseren.

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt pulverkaffen. Lad det køle af, og tilsæt amaretto, hvis det ønskes. Stil blandingen til side.

Del æggene i blommer og hvider i to forskellige skåle. Pisk æggeblommer, flormelis, glukosesirup og vaniljesukker, til det er luftigt. Tilsæt mascarpone, og pisk det sammen.

Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen. Vend derefter 1 spsk. af kaffen i.

Pisk æggehviderne til et fast skum, og vend dem i cremen. Hæld 1/3 af mascarponecremen over kiksebunden, og stil det i fryseren i 1 time.

Tag formen ud af fryseren. Dyp hurtigt ladyfingers i kaffen, og læg dem på cheesecaken. Hæld yderligere 1/3 af cremen over ladyfingers, og stil i fryseren i en time.

Stil resten af cremen i køleskabet. Pisk den derefter op, og fyld den i en sprøjtepose med rund tylle. Tag cheesecaken ud, og sprøjt cremen på toppen. Stil den i fryseren i en time.

Tag cheesecaken ud 15 minutter inden servering, og drys kakao på med en lille si.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.