Tærteskaller med rosmarinkaramel og chokolade-panna cotta

Tærteskaller med rosmarinkaramel og pisket chokolade-panna cotta er den ultimative dessert. En skøn smag af rosmarin blandet med karamel og chokolade.

8 stk.

1 time og 40 min. + et døgn

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Chokolade-panna cotta
1 blad husblas 
40 g mørk chokolade
40 g lys chokolade
3 dl piskefløde
2 1/2 spsk. Dansukker Økologisk Brun Farin

Tærteskaller
60 g smør
1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
1 1/2 dl hvedemel
1 1/2 spsk. kakaopulver
1 æggeblomme

Rosmarinkaramel
2-3 g (ca. 8 kviste) rosmarin
1 dl piskefløde
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 dl Dansukker Rørsukker
En smule salt

Lidt ekstra kakaopulver til dry

Instruktioner

Forbered chokolade-panna cottaen dagen før. Læg husblassen i kold vand i 5 minutter, og hak den mørke og den lyse chokolade fint. Kog fløden op med brun farin i en gryde og stil til siden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Tilsæt straks chokoladen, og rør, til den er helt smeltet og opløst. Hæld panna cottaen over i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, og stil den på køl natten over.

Gør tærteskallerne klar. Bland hurtigt alle ingredienserne sammen til en dej. Rul dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.

Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse. Udstik 8 cirkler, 7 cm i diameter, og skær strimler til siderne. Læg bundene på en plade med bagepapir. Smør små tærteringe og beklæd dem med strimlerne, og sæt cirklerne på bundene. Sæt tærteskallerne i fryseren i ca. 20 minutter. Forvarm ovnen til 180°C.

Bag tærteskallerne nederst i ovnen i ca. 7-8 minutter. Lad dem køle af.

Tilbered rosmarinkaramellen. Klip rosmarinkvistene af, og læg dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog karamellen op ved middelhøj varme til 117°C. Hæld den over i en skål, der er nem at hælde fra, og lad den køle lidt af.

Fordel karamellen i tærteskallerne, og lad den stivne. Tilbered panna cottaen imens.

Pisk den kolde chokolade-panna cotta op, og fyld den i en sprøjtepose med tylle efter eget valg. Sprøjt små toppe af panna cottaen over rosmarinkaramellen, og drys med kakao.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.