Tærteskaller med rosmarinkaramel og chokolade-panna cotta - Opskrifter

Tærteskaller med rosmarinkaramel og chokolade-panna cotta

8 stk. 1 time og 40 min. + et døgn
Tærteskaller med rosmarinkaramel og pisket chokolade-panna cotta er den ultimative dessert. En skøn smag af rosmarin blandet med karamel og chokolade.
Tærteskaller med rosmarinkaramel og chokolade-panna cotta
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Chokolade-panna cotta

    • 1 blad husblas
    • 40 g mørk chokolade
    • 40 g lys chokolade
    • 3 dl piskefløde
    • 2 1/2 spsk. Dansukker Økologisk Brun Farin

    Tærteskaller

    • 60 g smør
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
    • 1 1/2 dl hvedemel
    • 1 1/2 spsk. kakaopulver
    • 1 æggeblomme

    Rosmarinkaramel

    • 2-3 g (ca. 8 kviste) rosmarin
    • 1 dl piskefløde
    • 1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • En smule salt

    • Lidt ekstra kakaopulver til drys

    Forbered chokolade-panna cottaen dagen før. Læg husblassen i kold vand i 5 minutter, og hak den mørke og den lyse chokolade fint. Kog fløden op med brun farin i en gryde og stil til siden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Tilsæt straks chokoladen, og rør, til den er helt smeltet og opløst. Hæld panna cottaen over i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, og stil den på køl natten over.

    Gør tærteskallerne klar. Bland hurtigt alle ingredienserne sammen til en dej. Rul dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.

    Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse. Udstik 8 cirkler, 7 cm i diameter, og skær strimler til siderne. Læg bundene på en plade med bagepapir. Smør små tærteringe og beklæd dem med strimlerne, og sæt cirklerne på bundene. Sæt tærteskallerne i fryseren i ca. 20 minutter. Forvarm ovnen til 180°C.

    Bag tærteskallerne nederst i ovnen i ca. 7-8 minutter. Lad dem køle af.

    Tilbered rosmarinkaramellen. Klip rosmarinkvistene af, og læg dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog karamellen op ved middelhøj varme til 117°C. Hæld den over i en skål, der er nem at hælde fra, og lad den køle lidt af.

    Fordel karamellen i tærteskallerne, og lad den stivne. Tilbered panna cottaen imens.

    Pisk den kolde chokolade-panna cotta op, og fyld den i en sprøjtepose med tylle efter eget valg. Sprøjt små toppe af panna cottaen over rosmarinkaramellen, og drys med kakao.

     

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;