Tærteskaller med rosmarinkaramel og chokolade-panna cotta

Tærteskaller med rosmarinkaramel og pisket chokolade-panna cotta er den ultimative dessert. En skøn smag af rosmarin blandet med karamel og chokolade.

8 stk.

1 time og 40 min. + et døgn

Vurdering (20 stk)

Ingredienser

Chokolade-panna cotta
1 blad husblas 
40 g mørk chokolade
40 g lys chokolade
3 dl piskefløde
2 1/2 spsk. Dansukker Økologisk Brun Farin

Tærteskaller
60 g smør
1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
1 1/2 dl hvedemel
1 1/2 spsk. kakaopulver
1 æggeblomme

Rosmarinkaramel
2-3 g (ca. 8 kviste) rosmarin
1 dl piskefløde
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 dl Dansukker Rørsukker
En smule salt

Lidt ekstra kakaopulver til dry

Instruktioner

Forbered chokolade-panna cottaen dagen før. Læg husblassen i kold vand i 5 minutter, og hak den mørke og den lyse chokolade fint. Kog fløden op med brun farin i en gryde og stil til siden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Tilsæt straks chokoladen, og rør, til den er helt smeltet og opløst. Hæld panna cottaen over i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, og stil den på køl natten over.

Gør tærteskallerne klar. Bland hurtigt alle ingredienserne sammen til en dej. Rul dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.

Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse. Udstik 8 cirkler, 7 cm i diameter, og skær strimler til siderne. Læg bundene på en plade med bagepapir. Smør små tærteringe og beklæd dem med strimlerne, og sæt cirklerne på bundene. Sæt tærteskallerne i fryseren i ca. 20 minutter. Forvarm ovnen til 180°C.

Bag tærteskallerne nederst i ovnen i ca. 7-8 minutter. Lad dem køle af.

Tilbered rosmarinkaramellen. Klip rosmarinkvistene af, og læg dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog karamellen op ved middelhøj varme til 117°C. Hæld den over i en skål, der er nem at hælde fra, og lad den køle lidt af.

Fordel karamellen i tærteskallerne, og lad den stivne. Tilbered panna cottaen imens.

Pisk den kolde chokolade-panna cotta op, og fyld den i en sprøjtepose med tylle efter eget valg. Sprøjt små toppe af panna cottaen over rosmarinkaramellen, og drys med kakao.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.