Ingredienser
Tærtebund
250 g smør, blødt
2 dl Dansukker Flormelis
6 dl hvedemel
2 æggeblommer
Fyld
3 dl friskpresset citronsaft
4 dl Dansukker Sukker
4 dl vand
1 dl majsmel
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g smør, blødt
Blåbær-marengs
6 pasteuriserede æggehvider
1 dl vand
1/2 dl blåbærpuré
3 3/4 dl Dansukker Sukker
Til pynt
friske blåbær
Skovsyre
Instruktioner
Start med tærtedejen. Bland alle ingredienserne til tærtedejen, og læg den i en plastikpose i køleskabet i mindst 30 minutter.
Forvarm ovnen til 175°C.
Rul tærtedejen ud, og beklæd en lang form på ca. 35x25 cm. Nip i bunden med en gaffel. Bag den i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.
Lav citronfyldet. Bring citronsaft, sukker og halvdelen af vandet i kog. Tag gryden af varmen.
Pisk majsmel og æggeblommer sammen med det resterende vand. Rør den varme citronblanding i æggeblommerne, og pisk kraftigt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det simre, indtil cremen begynder at tykne.
Hæld fløden i en skål, og tilsæt lidt af smørret ad gangen, mens du rører, til det er glat. Sigt cremen gennem en sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den køle af.
Fordel cremen i tærtebunden, og stil den i køleskabet eller fryseren, mens du laver marengsen, så cremen har tid til at sætte sig.
Lav marengsen. Hæld æggehviderne i en tør og ren skål eller i en foodprocessor. Kog vand, blåbærpuré og sukker op til 121 °C. Når sukkeret er kogt til 110 °C, begynder du at piske æggehviderne i en foodprocessor eller med et elektrisk piskeris.
Hæld siruppen i i en fin stråle, og pisk i mellemtiden kraftigt i et par minutter, sænk hastigheden, og pisk, indtil marengsen er afkølet.
Fordel på marengsen, og pynt med blåbær og skovsyre.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.