Tærte med citronmarengs

cirka 20 stykker

PT1H

ca. 1,5 time

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Tærtebund
250 g smør, blødt
2 dl Dansukker Flormelis 
6 dl hvedemel
2 æggeblommer

Fyld
3 dl friskpresset citronsaft
4 dl Dansukker Sukker
4 dl vand
1 dl majsmel
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g smør, blødt

Blåbær-marengs
6 pasteuriserede æggehvider
1 dl vand 
1/2 dl blåbærpuré
3 3/4 dl Dansukker Sukker

Til pynt
friske blåbær
Skovsyre

Instruktioner

Start med tærtedejen. Bland alle ingredienserne til tærtedejen, og læg den i en plastikpose i køleskabet i mindst 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175°C. 

Rul tærtedejen ud, og beklæd en lang form på ca. 35x25 cm.  Nip i bunden med en gaffel. Bag den i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.

Lav citronfyldet. Bring citronsaft, sukker og halvdelen af vandet i kog. Tag gryden af varmen. 

Pisk majsmel og æggeblommer sammen med det resterende vand. Rør den varme citronblanding i æggeblommerne, og pisk kraftigt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det simre, indtil cremen begynder at tykne. 

Hæld fløden i en skål, og tilsæt lidt af smørret ad gangen, mens du rører, til det er glat. Sigt cremen gennem en sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den køle af. 

Fordel cremen i tærtebunden, og stil den i køleskabet eller fryseren, mens du laver marengsen, så cremen har tid til at sætte sig.

Lav marengsen. Hæld æggehviderne i en tør og ren skål eller i en foodprocessor. Kog vand, blåbærpuré og sukker op til 121 °C. Når sukkeret er kogt til 110 °C, begynder du at piske æggehviderne i en foodprocessor eller med et elektrisk piskeris. 

Hæld siruppen i i en fin stråle, og pisk i mellemtiden kraftigt i et par minutter, sænk hastigheden, og pisk, indtil marengsen er afkølet. 

Fordel på marengsen, og pynt med blåbær og skovsyre.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.