Tærte med citronmarengs

cirka 20 stykker

PT1H

ca. 1,5 time

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Tærtebund
250 g smør, blødt
2 dl Dansukker Flormelis 
6 dl hvedemel
2 æggeblommer

Fyld
3 dl friskpresset citronsaft
4 dl Dansukker Sukker
4 dl vand
1 dl majsmel
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g smør, blødt

Blåbær-marengs
6 pasteuriserede æggehvider
1 dl vand 
1/2 dl blåbærpuré
3 3/4 dl Dansukker Sukker

Til pynt
friske blåbær
Skovsyre

Instruktioner

Start med tærtedejen. Bland alle ingredienserne til tærtedejen, og læg den i en plastikpose i køleskabet i mindst 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175°C. 

Rul tærtedejen ud, og beklæd en lang form på ca. 35x25 cm.  Nip i bunden med en gaffel. Bag den i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.

Lav citronfyldet. Bring citronsaft, sukker og halvdelen af vandet i kog. Tag gryden af varmen. 

Pisk majsmel og æggeblommer sammen med det resterende vand. Rør den varme citronblanding i æggeblommerne, og pisk kraftigt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det simre, indtil cremen begynder at tykne. 

Hæld fløden i en skål, og tilsæt lidt af smørret ad gangen, mens du rører, til det er glat. Sigt cremen gennem en sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den køle af. 

Fordel cremen i tærtebunden, og stil den i køleskabet eller fryseren, mens du laver marengsen, så cremen har tid til at sætte sig.

Lav marengsen. Hæld æggehviderne i en tør og ren skål eller i en foodprocessor. Kog vand, blåbærpuré og sukker op til 121 °C. Når sukkeret er kogt til 110 °C, begynder du at piske æggehviderne i en foodprocessor eller med et elektrisk piskeris. 

Hæld siruppen i i en fin stråle, og pisk i mellemtiden kraftigt i et par minutter, sænk hastigheden, og pisk, indtil marengsen er afkølet. 

Fordel på marengsen, og pynt med blåbær og skovsyre.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?