Syltede rødbeder

Vurdering (14 st)

Ingredienser

1 kg rødbeder
Peberrod

Lage
1/4 l eddike
1/4 l vand
6 dl Dansukker Rørsukker
1 stykke tørret ingefær
1 tsk. hvide peberkorn
1 tsk. kryddernelliker
1 kanelstang

Instruktioner

Skyl rødbederne grundigt i koldt vand. Skær toppen af, men ødelæg ikke fæstet, og fjern eventuelt det yderste af rodspidsen. Kog rødbederne knap møre i vand, 15-20 minutter alt efter deres størrelse. Hæld vandet fra, og smut skrællen af rødbederne ved at "knuge" dem mellem hænderne. Skær rødbederne i både, og læg dem i glas. Skræl peberroden, og skær den i mindre stykker, og læg i glasset sammen med rødbederne. Bland ingredienserne til lagen, og kog den op. Si krydderierne fra, og hæld den varme lage over rødbederne. Glassene lukkes tæt. opbevares i køleskab. Lad rødbederne trække i minimum 3 dage i køleskabet, inden du spiser af dem.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.